2014. november 27., csütörtök

Grillezett tofus kínai tészta

Kínai tészta, a megunhatatlan. Ezerféle változatban el lehet készíteni és hiperszuper gyorsan kész van, az igazi 15 perces étel.

Ma grillezett tofuval és stir-fry zöldségekkel készítettem.


Gyönyörű színek, alacsony kalória tartalom és nagyon egészséges.

Már kettő kínai tészta receptet is mutattam nektek, nézzetek rá ezekre is:
Kínai sült tészta hússal és Zöldséges kínai sült tészta


Grillezett tofus kínai tészta

4 személyre
  • 1 csomag kínai üvegtészta (250 gr)
  • 300 gr tofu sajt
  • 1 ek szezámolaj
  • 100 gr sampion gomba felszeletelve
  • 200 gr kelbimbó félbe vágva
  • 2 nagy répa lereszelve
  • 1 konzerv bambusz hajtás (elhagyható)
  • 1 nagy marék spenót összetépkedve
  • só, bors, gyömbér, fahéj
  • 3-5 ek szójaszósz
  • szezámmag
A tésztát forró vízben leáztatjuk.

Még a tészta puhul, a zöldségeket(gomba, kelbimbó, répa, bambusz hajtés, spenót) megpároljuk a szezámolajon egy mély serpenyőben, fűszerezzük ízlés szerint. Ne pároljuk túl, kicsit maradjon roppanós. Locsolunk rá pár evőkanál szójaszószt.

A tofut vékony lapokra vágjuk és egy grillező serpenyőben mindkét oldalát átsütjük.

A zöldségeket kiszedjük egy tálba. A megmaradt levet a serpenyőben/wokban hagyjuk, felforrósítjuk és átforgatjuk benne a kínai tésztát, fűszerezzük, meglocsoljuk szójaszósszal.

A tésztát tányérokra osztjuk, egy adag zöldséget helyezünk rá és tofuval tálaljuk.

Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése