Vasárnapi ebédből még maradt egy jó nagy adag sült hús. Már túl egyhangú volt magában fogyasztani, így felhasználtam és készítettem egy jó nagy adag egészséges és diétás kínai sül tésztát.
Bármilyen hússal el lehet készíteni, én nyúl húst használtam fel.
Bármilyen hússal el lehet készíteni, én nyúl húst használtam fel.
Kínai sült tészta - hússal és zöldségekkel
4 személyre
- 300 gr üvegtészta
- 200-300 gr maradék sült hús
- 500 gr kevert zöldség: hagyma, zöldhagyma, káposzta, kelkáposzta, répa, gomba, paprika, fokhagyma, kelbimbó, cukkini, csíráztatott hüvelyesek stb.
- 2 ek olaj (szezámolaj)
- 4 ek szójaszósz
- só, bors ízlés szerint
- csipetnyi gyömbér
- csipetnyi fahéj
Az üvegtésztát 15 percre leáztatjuk vízben, vagy még meg nem puhul.
1 evőkanál olajt felmelegítünk egy wokban, ha már forró üvegesre pároljuk benne a hagymát, majd hozzáadjuk a többi zöldséget. Fűszerezzük és hozzáadunk 2 evőkanál szójaszószt és a húst.
A zöldségek átpuhulnak 5-10 perc alatt. Kiszedjük a keveréket egy tálba.
A megpuhult tésztát beletesszük a wokba, fűszerezzük, ráöntjük a maradék egy evőkanál olajat és kettő evőkanál szójaszószt. Pár perc alatt átforgatjuk és kész is.
Jó étvágyat!
Én a tésztát és a zöldséges-húsos keveréket külön szoktam találni, mert a családban a párom jobban tésztás, én inkább zöldséges vagyok. Így mindenki úgy osztja be, ahogy szeretné.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése