2014. október 15., szerda

Fügés és görög joghurtos pohárkrém

Az előző bejegyzésekben írtam már, hogy füge invázióban szenvedünk, ami persze nagyszerű! Kreativitásra fel és füge receptek gyártása indul.


Ma ezzel a fügés és görög joghurtos pohárkrémmel leplek meg benneteket!

Fügés és görög joghurtos pohárkrém

2 személyre
  • 8 friss füge
  • 150 gr görög joghurt
  • 1 ek balzsamecet
  • 2 ek zabpehely
  • 2 ek étkezési korpa
  • 1 ek hántolt kendermag/őrölt lenmag/vagy egyéb olajos mag
A fügéből chutneyt készítünk. A balzsamecetet egy kis lábasban feltesszük redukálódni. Eközben a fügéket apró kockára vágjuk és hozzáadjuk a redukálódott balzsamecethez. Folyamatos kevergetés mellett sűrű, karamellás szószt kapunk. Nem kell bele semmilyen édesítőszer, magában is elég édes.

A zabpelyhet, korpát és az olajos magvakat összekeverjük.

Elkezdjük a rétegezést a poharakban:
A joghurtot elosszuk a poharak aljában.
Rétegezünk rá 2 evőkanál zabpelyhes keveréket.
Utána rákanalazzuk a fügés chutney felét, jöhet még egy réteg zabpelyhes keverék és egy utolsó só fügés chutney.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése