Az előző bejegyzésekben írtam már, hogy füge invázióban szenvedünk, ami persze nagyszerű! Kreativitásra fel és füge receptek gyártása indul.
Ma ezzel a fügés és görög joghurtos pohárkrémmel leplek meg benneteket!
Ma ezzel a fügés és görög joghurtos pohárkrémmel leplek meg benneteket!
Fügés és görög joghurtos pohárkrém
2 személyre
- 8 friss füge
- 150 gr görög joghurt
- 1 ek balzsamecet
- 2 ek zabpehely
- 2 ek étkezési korpa
- 1 ek hántolt kendermag/őrölt lenmag/vagy egyéb olajos mag
A fügéből chutneyt készítünk. A balzsamecetet egy kis lábasban feltesszük redukálódni. Eközben a fügéket apró kockára vágjuk és hozzáadjuk a redukálódott balzsamecethez. Folyamatos kevergetés mellett sűrű, karamellás szószt kapunk. Nem kell bele semmilyen édesítőszer, magában is elég édes.
A zabpelyhet, korpát és az olajos magvakat összekeverjük.
Elkezdjük a rétegezést a poharakban:
A joghurtot elosszuk a poharak aljában.
Rétegezünk rá 2 evőkanál zabpelyhes keveréket.
Utána rákanalazzuk a fügés chutney felét, jöhet még egy réteg zabpelyhes keverék és egy utolsó só fügés chutney.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése