2014. november 28., péntek

Krémes hamis rizottó diétásan

Mikor elkezdtem készíteni a vacsorát a párom még nem ért haza munkából, így nem látta azt a "csoda hozzávalót" amit beletettem a rizottóba és persze, hogy nem voltam hajlandó elárulni neki, hogy mi van benne. Az étel próbája az evés! Vacsorára áthívtuk anyumékat és a testvéremet is. 
Ami várta őket: krémes rizottó és tonhal steak.


Mindenki imádta, felfaltuk az összeset, különöset a rizottót.
Anyumat idézem: "Annyira krémes, annyira tejszínes!".... de nem, nem. Nincs benne egy csöpp tejszín se, csak egy titkos összetevő, még pedig a karfiol. Igen, a karfiol! Összeturmixolva, elrejtve, diétásan! Pedig a párom nem is szereti a karfiolt és még is mindet felfalta!


Mint ahogy már megszokhattátok tőlem: diétás. tele haslapító rosttal és antioxidáns zöldségekkel!

Hajrá!

Krémes hamis rizottó diétásan

6 személyre
  • 1 közepes fej karfiol
  • 5 dl alaplé (csirke vagy zöldség)+ 3-4 dl víz
  • 1 dl sovány tej
  • 200 gr barna rizs
  • 1 tk só
  • bors, bazsalikom ízlés szerint
  • 1 ek vaj
  • 6-8 gerezd fokhagyma
A rizst megfőzzük kétszeres mennyiségű vízben. Ha megforrt, akkor közepes lángon forraljuk még meg nem puhul (15-30 perc, rizs fajtától függően).

A vajat felforrósítjuk és az apróra vágott fokhagymát gyorsan megpirítjuk rajta.Félretesszük.

A karfiolt rózsáira szedjük, feltesszük főni az alaplében és a vízben. Ha megpuhult botmixerrel vagy turmixszal pépesítjük. 

A karfiolos krémhez hozzáadjuk a tejet, a megfőtt barna rizst, a fokhagymás vajat és fűszerezzük. Egyet megforraljuk és lekapcsoljuk a tűzhelyet.

Sült húsok mellé kiváló köret!

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése