2014. november 28., péntek

Őszi rizskása almával és fahéjjal

Ősz, fahéj, alma, kása. Tökéletes reggeli.


A hűtőmben mindig van egy nagy adag főtt rizs, quinoa, köles, hajdina vagy bármilyen egyéb madárétel, mint ahogy a párom mondja.
Mindig jól jöhet, ha éppen nincs időm főzni, salátákhoz, kásaként vagy köretként tökéletes és gyors!

Ma egy rizskását készítettem almával és fahéjjal, isteni és diétás!

Őszi rizskása almával és fahéjjal

a személyre
  • fejenként egy marék száraz barna rizs vagy egy csészényi főtt barna rizs
  • 1 dl tej
  • 1 ek étkezési korpa
  • 1 ek mogyoróvaj
  • 0,5 alma
  • fahéj
  • méz ízlés szerint
Ha száraz rizzsel dolgozunk kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük.

A megfőtt rizst egy kis lábasba tesszük, hozzáadjuk a tejet, a korpát, a mogyoróvajat és felhevítjük. 

Az almát felkockázzuk és belekeverjük a kásába, fahéjjal megszórjuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése