2015. január 12., hétfő

Karamellízalt fokhagymás és rozmaringos cipók

Képzeld el, hogy beleharapsz a kenyérbe és a karamellízalt fokhagyma szétolvad a szádban. A másik pillanatban a rozmaring fűszeres íze pezsdít fel. És mind ez megkoronázva lágy, selymes olvadó vajjal.

Na igen! Ez az a kenyér! Isteni! Ki kell próbálni!


Karamellízalt fokhagymás és rozmaringos cipók

2 cipó
  • 4 nagy fej fokhagyma
  • 1 kocka élesztő vagy 1 tasak
  • 0,5 l langyos víz
  • 500-600 gr teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 3 ek kukoricaliszt
  • 1 tk só
  • 2 ek friss rozmaring
  • 1 ek olvasztott vaj
A sütőt 200 fokra melegítjük.
A fokhagyma fejek alsó részét, gyökeres felét levágjuk. Alufóliába becsomagoljuk és forró sütőben 25-30 perc alatt krémesre, karamellásra sütjük őket.Félretesszük.

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos vízben.

A tönkölylisztez keverjük a kukoricalisztet és a sót, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Elkezdjük dagasztani, ha szükséges akkor adunk még hozzá lisztet.
Ha 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése