2014. október 18., szombat

Sütőtökkrémes egytál tészta - a leggyorsabb öntetes tészta valaha

Martha Stewart népszerűsítette legelőször az egytál tésztát, aminek a lényege az, hogy a tésztával együtt az összes hozzávalót egy fazékba dobáljuk és 15 perc alatt készre főzzük.

Mivel ősz van, és mi más jellemezhetné jobban az őszt, mint a sütőtök, így egy isteni krémes és diétás sütőtökös tésztát készítettem.

Lehet, hogy elsőre nehéz elképzelni, hogy egy tésztát tökkel ízesítsünk és még hozzá ezt mind egy fazékban főzzük meg 15 perc alatt. De higgyétek el nekem a végeredmény mennyei!



Sütőtökkrémes egytál tészta

4 személyre
  • 200 gr száraz tészta (zabtészta, tönkölytészta, teljes kiőrlésű, mindegy milyen, csak ne fehér lisztből készült legyen)
  • 8 dl csirke- vagy húsleves alaplé 
  • 250 gr tökpüré
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 vöröshagyma apróra felkockázva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk só
  • Fűszerek: bors, szerecsendió, erős paprika, petrezselyem
  • Opció: adagonként 2 ek friss túró
Az összes hozzávalót a túró kivételével egy kis fazékba tesszük. Lefedjük. 
Forrástól számítva még 10 percig főzzük, folyamatosan kevergetjük, hogy nehogy leégjen.
A tészta megpuhul, a lé szépen besűrűsödik. Ízlés szerint túróval tálaljuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése