2014. október 19., vasárnap

Vörös lencsés és húsos egytál - avagy egészségeset sok éhes munkásembernek

A cégben minden szombaton főzünk a fiúknak. Egy kis családi vállalkozásról van szó, 10 fizikai munkással és a családtagokkal. Egész héten keményen dolgozott mindenki, szombatra már kifáradunk és a hét lezárását mindig egy jó kis lakomával ünnepeljük meg. Általában édesanyám készít bográcsost, de havonta egyszer én is meglepem őket valami különlegessel.

Ez alkalommal egy hatalmas adag lencsés és darált húsos egytálat készítettem, ami annyira ízlett mindenkinek, hogy egy szálig elfogyott.


Ez az étel igazi protein bomba és szénhidrát szegény. Nagyon finom és egészséges!

Vörös lencsés és húsos egytál

10 személyre
  • 5 nagy vöröshagyma felkockázva
  • 3-4 ek olívaolaj
  • 1,5 kg darált hús
  • 400 gr vörös lencse
  • 400 gr kockára vágott répa
  • 2 l paradicsomlé
  • 1 l víz
  • 3 ek só
  • 3 púpos ek pirospaprika
  • Fűszerek: bors, bazsalikom, oregáno
  • Extra: természetes, organikus folyékony füst ízesítés
Egy nagy lábasban a felmelegítjük az olajat és üvegesre dinszteljük benne a vöröshagymát. 
Ezután hozzáadjuk a húst, fűszerezzük, folyamatos kevergetés mellett szépen megpirítjuk. Fontos, hogy a hús szépen megsüljön, ez adja a karakteres ízét.
Hozzáadjuk a paradicsomlevet, vizet, répát és vörös lencsét.
Addig főzzük még a répa és a lencse meg nem puhult. Néha-néha kevergessük meg.
Utolsó lépésként adhatunk hozzá 3 ek folyékony füst ízesítést.

Tejfellel, sajttal kínáljuk!

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése