2014. október 17., péntek

Fasírt bulgurral és zöldségekkel

Egy könnyű fasírt recept, nem terhel meg a gyomrot, egészséges és ízletes.


Zsemlemorzsa vagy kenyérbél helyett bulgurt használunk, ami tulajdonképpen tört búza, "török rizsnek" is nevezik. A még éretlen vagy meghántolt érett búzaszemeket párolják, kiszárítják, majd durvára törik, ezért szinte főzni alig kell. 


A bulgur egyébként rendkívül rostdús és bővelkedik vitaminokban, mint a magnézium és foszfor, valamint jelentős fehérje tartalma van.

Fasírt bulgurral és zöldségekkel

24 fasírt
  • 150 gr bulgur
  • 4 dl víz
  • 500 gr darált hús
  • 1 nagy hagyma
  • 1 nagy pirospaprika
  • 2 ek paradicsomszósz vagy házi ketchup
  • 1 tk só
  • Fűszerek: oregánó, bors, fokhagyma, bazsalikom, pirospaprika
A bulgurt leforrázzuk 4 dl forró vízzel. Legalább fél órát hagyjuk állni, addig elkészítjük a fasírt több összetevőit.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

A hagymát és a paprikát apró kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a darált húshoz, belekeverjük a paradicsomszószt, sót és fűszerezzük. Hozzáadjuk a megpuhult bulgurt is.
Kézzel kis gombócokat formázunk. Sütőpapírra helyezzük őket és forró sütőben 15-20 perc alatt barnára sütjük.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése