Egy könnyű fasírt recept, nem terhel meg a gyomrot, egészséges és ízletes.
Zsemlemorzsa vagy kenyérbél helyett bulgurt használunk, ami tulajdonképpen tört búza, "török rizsnek" is nevezik. A még éretlen vagy meghántolt érett búzaszemeket párolják, kiszárítják, majd durvára törik, ezért szinte főzni alig kell.
A bulgur egyébként rendkívül rostdús és bővelkedik vitaminokban, mint a magnézium és foszfor, valamint jelentős fehérje tartalma van.
Zsemlemorzsa vagy kenyérbél helyett bulgurt használunk, ami tulajdonképpen tört búza, "török rizsnek" is nevezik. A még éretlen vagy meghántolt érett búzaszemeket párolják, kiszárítják, majd durvára törik, ezért szinte főzni alig kell.
Fasírt bulgurral és zöldségekkel
24 fasírt
- 150 gr bulgur
- 4 dl víz
- 500 gr darált hús
- 1 nagy hagyma
- 1 nagy pirospaprika
- 2 ek paradicsomszósz vagy házi ketchup
- 1 tk só
- Fűszerek: oregánó, bors, fokhagyma, bazsalikom, pirospaprika
A bulgurt leforrázzuk 4 dl forró vízzel. Legalább fél órát hagyjuk állni, addig elkészítjük a fasírt több összetevőit.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A hagymát és a paprikát apró kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a darált húshoz, belekeverjük a paradicsomszószt, sót és fűszerezzük. Hozzáadjuk a megpuhult bulgurt is.
Kézzel kis gombócokat formázunk. Sütőpapírra helyezzük őket és forró sütőben 15-20 perc alatt barnára sütjük.
Kézzel kis gombócokat formázunk. Sütőpapírra helyezzük őket és forró sütőben 15-20 perc alatt barnára sütjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése