Nagy tömeg volt ma a bioshopban, így több időm volt nézelődni, újdonságok után keresgélni. Rövid időn belül megpillantottam egy csomag szárított gombát, azt írta rajta, hogy vargánya.
Eszembe jutott, hogy a hétvégén vettem egy könyvet,Bioételek gabonából, amiben volt egy jó kis vargányás recept, naná, hogy ez lesz ma a vacsora!
Szóval kell hozzá egy adag szárított vargánya, kukoricadara és kész is!
Fogyaszthatunk mellé zöldségeket, oltott túrót, önthetünk rá egy kis kefirt, megszórhatjuk erős paprikával. Legyetek kreatívak!
Eszembe jutott, hogy a hétvégén vettem egy könyvet,Bioételek gabonából, amiben volt egy jó kis vargányás recept, naná, hogy ez lesz ma a vacsora!
Fogyaszthatunk mellé zöldségeket, oltott túrót, önthetünk rá egy kis kefirt, megszórhatjuk erős paprikával. Legyetek kreatívak!
Vargányás puliszka
2-3 személyre
- 20 gr szárított vargánya
- 50 gr kukoricaliszt
- 170 gr kukoricadara
- 2 ek vaj vagy kókuszolaj (semmiféleképpen sem margarin!)
- só
- 1 l víz
A vizet megsózzuk, feltesszük főni, belekeverjük a vajat és beleszórjuk a kukoricás keveréket és a szárított vargányát.
Folyamatos kevergetés mellett 5 perc alatt sűrűre főzzük.
Utólag még ízlés szerint ízesítjük!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése