2014. szeptember 18., csütörtök

Vargányás puliszka

Nagy tömeg volt ma a bioshopban, így több időm volt nézelődni, újdonságok után keresgélni. Rövid időn belül megpillantottam egy csomag szárított gombát, azt írta rajta, hogy vargánya.
Eszembe jutott, hogy a hétvégén vettem egy könyvet,Bioételek gabonából, amiben volt egy jó kis vargányás recept, naná, hogy ez lesz ma a vacsora!


Szóval kell hozzá egy adag szárított vargánya, kukoricadara és kész is!


Fogyaszthatunk mellé zöldségeket, oltott túrót, önthetünk rá egy kis kefirt, megszórhatjuk erős paprikával. Legyetek kreatívak!


Vargányás puliszka

2-3 személyre
  • 20 gr szárított vargánya
  • 50 gr kukoricaliszt
  • 170 gr kukoricadara
  • 2 ek vaj vagy kókuszolaj (semmiféleképpen sem margarin!)
  • 1 l víz
A vizet megsózzuk, feltesszük főni, belekeverjük a vajat és beleszórjuk a kukoricás keveréket és a szárított vargányát.
Folyamatos kevergetés mellett 5 perc alatt sűrűre főzzük.

Utólag még ízlés szerint ízesítjük!

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése