2014. szeptember 18., csütörtök

Csokis hajdinakása málnával

Igen, tudom, tegnap is egy hajdinás receptet osztottam meg, tudom, hogy kicsit unalmas. Ok. Nem lesz több a héten. Ígérem.
Csak az a bibi, hogy túl sok hajdinát főztem a Mézes-mustáros sült csirkéhez és nem hagyhatom kárba veszni, mikor annyira egészséges és tápláló.


Így született ez a csokis-málnás hajdinakása és egész jól sikerült!


Miért is annyira jó a hajdina?

  • magas is élelmi rost tartalma van
  • jelentős B-vitamin forrás
  • antioxidáns - flavonoid és rutin
  • erősíti a kötőszöveteket és az érrendszert
  • vérnyomás csökkentő

Csokis hajdinakása málnával

1 személyre
  • 1 maréknyi főtt hajdina (3 púpos evőkanál)
  • 2 ek étkezési korpa
  • 1 ek hántolt kendermag vagy bármilyen más olajos mag
  • 1 ek kakaópor
  • 1 dl kefir
  • 1 tk méz
  • 1 maréknyi málna
A hajdinát előzőleg megfőzzük kétszeres mennyiségű vízben, 10-15 perc alatt.
Összekeverjük a hozzávalókat egy kis lábasban, amint egyet megforrt lekapcsoljuk és 10 percet állni hagyjuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése