Igen, tudom, tegnap is egy hajdinás receptet osztottam meg, tudom, hogy kicsit unalmas. Ok. Nem lesz több a héten. Ígérem.
Csak az a bibi, hogy túl sok hajdinát főztem a Mézes-mustáros sült csirkéhez és nem hagyhatom kárba veszni, mikor annyira egészséges és tápláló.
Így született ez a csokis-málnás hajdinakása és egész jól sikerült!
Miért is annyira jó a hajdina?
Csak az a bibi, hogy túl sok hajdinát főztem a Mézes-mustáros sült csirkéhez és nem hagyhatom kárba veszni, mikor annyira egészséges és tápláló.
Így született ez a csokis-málnás hajdinakása és egész jól sikerült!
Miért is annyira jó a hajdina?
- magas is élelmi rost tartalma van
- jelentős B-vitamin forrás
- antioxidáns - flavonoid és rutin
- erősíti a kötőszöveteket és az érrendszert
- vérnyomás csökkentő
Csokis hajdinakása málnával
1 személyre
- 1 maréknyi főtt hajdina (3 púpos evőkanál)
- 2 ek étkezési korpa
- 1 ek hántolt kendermag vagy bármilyen más olajos mag
- 1 ek kakaópor
- 1 dl kefir
- 1 tk méz
- 1 maréknyi málna
A hajdinát előzőleg megfőzzük kétszeres mennyiségű vízben, 10-15 perc alatt.
Összekeverjük a hozzávalókat egy kis lábasban, amint egyet megforrt lekapcsoljuk és 10 percet állni hagyjuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése