Egyik kedvenc dolgom, amit egy egész csirkével lehet készíteni, az a "butterflied chicken".
Ilyen módon gyorsan átsül egy egész csirke, a fűszerek átjárják minden egyes részét és a teteje ínycsiklandóan ropogós lesz.
Mit is jelent az angol "butterflied" kifejezés?
Tulajdonképpen a csirkét felvágjuk olyan alakban, hogy egy lepkére hasonlítson. Az egész csirkét a mellére fektetjük és a gerince mentén mindkét oldalt felvágjuk és kivesszük a gerincét. Kézzel kilapítjuk, kisimítjuk.
Ebben a videóban meg tudjátok nézni, hogy hogy is kell ezt csinálni:
Ilyen módon gyorsan átsül egy egész csirke, a fűszerek átjárják minden egyes részét és a teteje ínycsiklandóan ropogós lesz.
Mit is jelent az angol "butterflied" kifejezés?
Tulajdonképpen a csirkét felvágjuk olyan alakban, hogy egy lepkére hasonlítson. Az egész csirkét a mellére fektetjük és a gerince mentén mindkét oldalt felvágjuk és kivesszük a gerincét. Kézzel kilapítjuk, kisimítjuk.
Ebben a videóban meg tudjátok nézni, hogy hogy is kell ezt csinálni:
Tegnap vacsorára valami édeskés, pikánsra vágytam. Így született a már jól bevált mézes-mustáros csirke egy kis tárkonnyal megbolondítva (el is hagyható). Nagyon kellemes édes, mustáros íze lett, salátával és főtt gabonával isteni! Én uborka salátát és főtt hajdinát tálaltam mellé.
Ha felpucolt csirkét veszünk, és megmaradnak a belsőségek, lábak, szárnyak, nyak, fej, NE DOBJUK KI! Készítsünk belőle éltető, tápláló, egészséges csirkealaplevet.
Mézes-mustáros sült csirke
4-6 személyre
- 3 ek kókuszliszt
- 0,5 tk só
- 0,5 tk bors
- 2 ek olívaolaj
- 1 egész megtisztított csirke
- 60 gr méz
- 120 gr mustár
- 1 tk só
- 2 tk tárkony
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A csirkét előkészítjük, felbontjuk, mint ahogy a fenti videóban látható.
A kókuszlisztet összekeverjük a sóval, borssal. A csirkehúst belisztezzük ezzel a keverékkel. Egy nagy serpenyőben felmelegítjük az olajat és gyorsan megpirítjuk a kókuszlisztes csirke mindkét oldalát.
A mézet, mustárt,sót és tárkonyt összekeverjük. A csirkét egy nagy tepsire helyezzük, késsel bevagdossuk a bőrét több helyen. Ráöntjük a mézes-mustáros keveréket, alufóliával lefedjük és forró sütőbe toljuk.
Fólia alatt sütjük 20 percet, majd fólia nélkül még további 20-30 percet még aranybarna nem lesz a hús.
Salátával kínáljuk!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése