2014. szeptember 17., szerda

Hajdinás amerikai reggeli PB&J - mogyoróvaj és lekvár

Ahogy megérkeztem Amerikába az első pár napban mindig azt hallottam a reggelinél, hogy szeretnék-e  PB&J-t (pí bí dzí) enni. Furán hangzott, de pár nap múlva rávágtam, hogy igen szeretnék, bár fogalmam se volt arról, hogy mi az.

 A nagymamámnál faluhelyen szokás volt a vajas lekváros kenyér. Na a  PB&J ennek az amerikai változata, mint ahogy a neve is mondja, peanut butter jelly, mogyoróvajas kenyér lekvárral.


Ennek én egy egészséges változatát készítettem el, hajdina kásást ízesítettem mogyoróvajjal és lekvárral.

Ízletes és telítő reggeli!


Hajdinás amerikai reggeli  PB&J 

1 személyre

  • egy maréknyi főtt hajdina (2 nagy púpos evőkanál)
  • 2 ek zabpehely
  • 1 ek étkezési korpa
  • 1 dl kefir vagy tej
  • 1 tk fahéj
  • 1 ek cukormentes lekvár
  • 1 ek cukormentes mogyoróvaj
Hajdina főzése: a hajdinát folyóvíz alatt átmossuk, hogy ne legyen keserű, kétszeres mennyiségű vízben 10-15 perc alatt puhára főzzük.

A főtt hajdinát, zabpelyhet, étkezési korpát,fahéjat és a kefirt vagy tejet feltesszük egy kis lábasban főni. Ha egyet megforrt lekapcsoljuk és 10 percet állni hagyjuk, hogy besűrűsödjön.

Kis tálba töltjük, lekvárral és mogyoróvajjal ízesítjük!

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése