Ahogy megérkeztem Amerikába az első pár napban mindig azt hallottam a reggelinél, hogy szeretnék-e PB&J-t (pí bí dzí) enni. Furán hangzott, de pár nap múlva rávágtam, hogy igen szeretnék, bár fogalmam se volt arról, hogy mi az.
A nagymamámnál faluhelyen szokás volt a vajas lekváros kenyér. Na a PB&J ennek az amerikai változata, mint ahogy a neve is mondja, peanut butter jelly, mogyoróvajas kenyér lekvárral.
A nagymamámnál faluhelyen szokás volt a vajas lekváros kenyér. Na a PB&J ennek az amerikai változata, mint ahogy a neve is mondja, peanut butter jelly, mogyoróvajas kenyér lekvárral.
Ennek én egy egészséges változatát készítettem el, hajdina kásást ízesítettem mogyoróvajjal és lekvárral.
Ízletes és telítő reggeli!
Hajdinás amerikai reggeli PB&J
1 személyre
- egy maréknyi főtt hajdina (2 nagy púpos evőkanál)
- 2 ek zabpehely
- 1 ek étkezési korpa
- 1 dl kefir vagy tej
- 1 tk fahéj
- 1 ek cukormentes lekvár
- 1 ek cukormentes mogyoróvaj
Hajdina főzése: a hajdinát folyóvíz alatt átmossuk, hogy ne legyen keserű, kétszeres mennyiségű vízben 10-15 perc alatt puhára főzzük.
A főtt hajdinát, zabpelyhet, étkezési korpát,fahéjat és a kefirt vagy tejet feltesszük egy kis lábasban főni. Ha egyet megforrt lekapcsoljuk és 10 percet állni hagyjuk, hogy besűrűsödjön.
Kis tálba töltjük, lekvárral és mogyoróvajjal ízesítjük!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése