Egyre korábban sötétedik és egyre hidegebbek a napok.
Egy gyors, olcsó, melegítő ételre vágytam ez a hosszú nap után, így elkészítettem ezt a rettentően egyszerű csirkés lencselevest.
Hűtőben állva semmit se veszít az ízéből, ha túl sokat csináltunk jól fagyasztható, kiváló "tömeg" étel.
Azért mielőtt belevágunk a receptbe, fussuk át gyorsan a lencse jótékony hatásait:
Egy gyors, olcsó, melegítő ételre vágytam ez a hosszú nap után, így elkészítettem ezt a rettentően egyszerű csirkés lencselevest.
Hűtőben állva semmit se veszít az ízéből, ha túl sokat csináltunk jól fagyasztható, kiváló "tömeg" étel.
Azért mielőtt belevágunk a receptbe, fussuk át gyorsan a lencse jótékony hatásait:
- csökkenti a koleszterin szintet
- rostdús - ezért kiváló diétás étel
- stabilizálja a vércukorszintet
- kiváló protein forrás
- kiváló vasforrás
- alacsony kalóriatartalmú
Hoppá, el is fogyott! |
Csirkés lencseleves
5-6 személyre
- 500 gr lencse (lehetőleg vörös)
- 500 gr csirkemell vagy csirkecomb csont,bőr és zsír nélkül
- 2 l víz
- 4 dl alaplé (csirkealaplé vagy zöldségalaplé)
- 2 nagy vöröshagyma
- 4 fej fokhagyma
- 3 dl paradicsomlé
- só, bors, pirospaprika
Egy nagy fazékban feltesszük főni a lencsét, csirkehúst(egészben), vizet és alaplevet.Miután megforrt, közepes hőmérsékletre kapcsoljuk és fedő alatt 15 percig főzzük.
Közben felkockázzuk a hagymákat.
Ezután óvatosan kiemeljük a főtt csirkehúst a lencse közül. Villával szétszaggatjuk, széttépkedjük (itt megtudjátok nézni, hogy hogyan kell).
Visszatesszük a fazékba, belekeverjük a vöröshagymát, fokhagymát, paradicsomlevet, fűszerezzük.
15-20 percig közepes hőmérsékleten főzzük,kész ha megpuhult a lencse.
Görög joghurttal vagy reszelt sajttal kínáljuk!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése