2014. szeptember 19., péntek

Melegítő csirkés lencseleves - hűvös estékre

Egyre korábban sötétedik és egyre hidegebbek a napok.
Egy gyors, olcsó, melegítő ételre vágytam ez a hosszú nap után, így elkészítettem ezt a rettentően egyszerű csirkés lencselevest.

Hűtőben állva semmit se veszít az ízéből, ha túl sokat csináltunk jól fagyasztható, kiváló "tömeg" étel.

Azért mielőtt belevágunk a receptbe, fussuk át gyorsan a lencse jótékony hatásait:

  • csökkenti a koleszterin szintet
  • rostdús - ezért kiváló diétás étel
  • stabilizálja a vércukorszintet
  • kiváló protein forrás
  • kiváló vasforrás
  • alacsony kalóriatartalmú

Hoppá, el is fogyott!

Csirkés lencseleves

5-6 személyre
  • 500 gr lencse (lehetőleg vörös)
  • 500 gr csirkemell vagy csirkecomb csont,bőr és zsír nélkül
  • 2 l víz
  • 4 dl alaplé (csirkealaplé vagy zöldségalaplé)
  • 2 nagy vöröshagyma
  • 4 fej fokhagyma
  • 3 dl paradicsomlé
  • só, bors, pirospaprika
Egy nagy fazékban feltesszük főni a lencsét, csirkehúst(egészben), vizet és alaplevet.Miután megforrt, közepes hőmérsékletre kapcsoljuk és fedő alatt 15 percig főzzük.
Közben felkockázzuk a hagymákat.
Ezután óvatosan kiemeljük a főtt csirkehúst a lencse közül. Villával szétszaggatjuk, széttépkedjük (itt megtudjátok nézni, hogy hogyan kell).
Visszatesszük a fazékba, belekeverjük a vöröshagymát, fokhagymát, paradicsomlevet, fűszerezzük.
15-20 percig közepes hőmérsékleten főzzük,kész ha megpuhult a lencse.

Görög joghurttal vagy reszelt sajttal kínáljuk!

Jó étvágyat!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése