Nem hangzik valami jól, ugye?
Házilag ezerszer jobbat tudunk csinálni!
Házilag ezerszer jobbat tudunk csinálni!
De miért is olyan jó?
- Megküzd a fertőzésekkel, mint a megfázás és az influenza
- Csökkenti az ízületi fájdalmakat és a gyulladást
- Jót tesz a hajnak, bőrnek és körmöknek
- Segíti a csontképzést, növekedést
- Nyugtatja az elmét, segíti az alvást
- Olcsóbb, mint a bolti és EGÉSZSÉGES!
Házi csirkalaplé
- Csirkeaprólék, maradék : csont, bőr, lábak, szárnyak, nyak, fej, szív,zúza,máj, húsdarabok,tehát minden amit nem használtunk fel egy egész csirkéből
- 2 vöröshagyma
- 2-3 sárgarépa
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2-3 zellerszár
- 1 marék petrezselyem
- 2 babérlevél
- 1 tk szemes bors
- 1 ek só (tengeri vagy Himalája)
Egy nagy fazékba tesszük a csirkeaprólékot, felöntjük 4 liter vízzel, mikor eléri a forráspontot alacsony hőmérsékletre kapcsoljuk a tűzhelyet. Ha hab keletkezett a tetején, akkor azt kanállal leszedjük.
A megtisztított zöldségeket és fűszereket beletesszük, lefedjük a fazekat.
3-4 óra hosszáig alacsony hőmérsékleten főzzük.
Miután kihűlt leszűrjük. Zselés folyadékot kell, hogy kapjunk.
És kész is a csirkealaplé!
Én a csirkealaplét műanyag poharakba töltöm, tetejüket lefóliázom és lefagyasztom őket. Egy műanyag pohárba kb. 1-1,5 dl töltök.
Én a csirkealaplét műanyag poharakba töltöm, tetejüket lefóliázom és lefagyasztom őket. Egy műanyag pohárba kb. 1-1,5 dl töltök.
Mire jó a csirkealaplé?
Szószokhoz, krémlevesekhez, főzelékekhez,öntetekhez vagy magában fogyasztva megfázás esetén.
Miután lefagyasztottuk a csirkealaplében lévő zsír a pohárka felszínére fog jönni, de ettől ne féljünk! A szervezetünknek szüksége van a jó zsírokra, hisz az A,D,E,K vitaminok ebben oldódnak!
Miután lefagyasztottuk a csirkealaplében lévő zsír a pohárka felszínére fog jönni, de ettől ne féljünk! A szervezetünknek szüksége van a jó zsírokra, hisz az A,D,E,K vitaminok ebben oldódnak!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése