Telis-tele friss zöldségekkel, aromás fűszerekkel és rosttal, amiről már tudjuk, hogy legjobb barátunk ha fogyókúrázunk.
Kellemes paradicsomos alap, ropogós zöldségek...magában hordozza az egész nyár emlékét.
Gazpacho
- 2 l paradicsomlé
- 2 paprika
- 3-4 közepes uborka
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tk oregáno
- 1 tk bazsalikom
- 1 ek só (Himalája vagy tengeri)
- 1 csipetnyi bors
- 2 ek olívaolaj
- bátraknak: erőspaprika
A paradicsomlét egy kisebb fazékba öntsük.
A paprikát megmossuk, felkockázzuk, az uborkák végeit levágjuk, HÉJASTÓL felkarikázzuk, a vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, a fokhagymát nyomón áttörjük. Ez mind mehet bele a fazékba.
A fűszereket is rászórjuk a paradicsomlére, jól megkeverjük, lefedjük és hűtőbe tesszük minimum 4 órára, de a legjobb ízhatásért egy éjszakára.
A hűtőben napokig eláll!
Fogyasztható teljes fogásnak is: egy maréknyi csicseriborsó és 2 darab teljes kiőrlésű keksz társaságában.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése