2014. augusztus 25., hétfő

Nyárbúcsúztató Gazpacho

Telis-tele friss zöldségekkel, aromás fűszerekkel és rosttal, amiről már tudjuk, hogy legjobb barátunk ha fogyókúrázunk.


Kellemes paradicsomos alap, ropogós zöldségek...magában hordozza az egész nyár emlékét.



Gazpacho

  • 2 l paradicsomlé 
  • 2 paprika
  • 3-4 közepes uborka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tk oregáno
  • 1 tk bazsalikom
  • 1 ek só (Himalája vagy tengeri)
  • 1 csipetnyi bors
  • 2 ek olívaolaj
  • bátraknak: erőspaprika

A paradicsomlét egy kisebb fazékba öntsük. 
A paprikát megmossuk, felkockázzuk, az uborkák végeit levágjuk, HÉJASTÓL felkarikázzuk, a vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, a fokhagymát nyomón áttörjük. Ez mind mehet bele a fazékba.
A fűszereket is rászórjuk a paradicsomlére, jól megkeverjük, lefedjük és hűtőbe tesszük minimum 4 órára, de a legjobb ízhatásért egy éjszakára.
A hűtőben napokig eláll!

Fogyasztható teljes fogásnak is: egy maréknyi csicseriborsó és 2 darab teljes kiőrlésű keksz társaságában.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése