2014. augusztus 25., hétfő

Thai currys sütőtökleves - valami isteni!

Kókuszos, krémes, pikáns....valami isteni!
 Az egyik kedvenc krémlevesem, gyorsan elkészíthető, egészséges, alacsony kalóriatartalmú. Akkor készítem, ha valami különlegeset szeretnék, megfűszerezni kicsit a mindennapokat!

Ne ijedjetek meg az összetevők hallatán, nekünk, a magyar konyhának úgy tűnhet, hogy teljes mértékben különböző ízekkel és texturákkal dolgozunk, de a végeredmény biztos siker!




Thai currys sütőtökleves

  • 300 gr sütőtökpüré
  • 1 hagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 l tej/joghurt/kókusztej
  • 1 ek kókuszvaj
  • 2 ek kókuszliszt
  • 1 lapos tk barnacukor
  • 1 ek curry
  • 1 ek kurkuma
  • só,bors ízlés szerint
A hagymát üvegesre pároljuk a kókuszvajon, fokhagyma nyomón áttörjük a fokhagymákat, rászórjuk az 1 evőkanál cukrot és a 2 evőkanál kókuszlisztet. Gyorsan összeforgatjuk, kicsit karamellizáljuk.
Ráöntjük a tökpürét (receptek lent), összeforgatjuk, befűszerezzük.
Ezután ráöntjük a tejet/joghurtot/kókusztejet. Ha megforrt, lekapcsoljuk a tűhelyet és botmixerrel egyneművé pépesítjük a krémlevest vagy turmixba öntsük.
Görögjoghurttal és egy csipetnyi kókuszliszttel tálaljuk. Szolgálhatunk mellé abonettet vagy teljeskiörlésű kekszet.

Jó étvágyat!


    Tökpüré készítése:
  1. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A tököt félbe vágjuk, lefelé fordítjuk és 30-40 perc alatt puhára sütjük. Ezután kanállal kikaparjuk a belsejét.
  2. A tököt megpucoljuk, felkockázzuk és vízben megfőzzük 20-30 perc alatt, ezután összeturmixoljuk.
  3. A tököt megpucoljuk, lereszeljük és wokban vagy egy mélyebb serpenyőben megpároljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése