Kókuszos, krémes, pikáns....valami isteni!
Az egyik kedvenc krémlevesem, gyorsan elkészíthető, egészséges, alacsony kalóriatartalmú. Akkor készítem, ha valami különlegeset szeretnék, megfűszerezni kicsit a mindennapokat!
Ne ijedjetek meg az összetevők hallatán, nekünk, a magyar konyhának úgy tűnhet, hogy teljes mértékben különböző ízekkel és texturákkal dolgozunk, de a végeredmény biztos siker!
Ne ijedjetek meg az összetevők hallatán, nekünk, a magyar konyhának úgy tűnhet, hogy teljes mértékben különböző ízekkel és texturákkal dolgozunk, de a végeredmény biztos siker!
Thai currys sütőtökleves
- 300 gr sütőtökpüré
- 1 hagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 l tej/joghurt/kókusztej
- 1 ek kókuszvaj
- 2 ek kókuszliszt
- 1 lapos tk barnacukor
- 1 ek curry
- 1 ek kurkuma
- só,bors ízlés szerint
A hagymát üvegesre pároljuk a kókuszvajon, fokhagyma nyomón áttörjük a fokhagymákat, rászórjuk az 1 evőkanál cukrot és a 2 evőkanál kókuszlisztet. Gyorsan összeforgatjuk, kicsit karamellizáljuk.
Ráöntjük a tökpürét (receptek lent), összeforgatjuk, befűszerezzük.
Ezután ráöntjük a tejet/joghurtot/kókusztejet. Ha megforrt, lekapcsoljuk a tűhelyet és botmixerrel egyneművé pépesítjük a krémlevest vagy turmixba öntsük.
Görögjoghurttal és egy csipetnyi kókuszliszttel tálaljuk. Szolgálhatunk mellé abonettet vagy teljeskiörlésű kekszet.
Jó étvágyat!
Tökpüré készítése:
- A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A tököt félbe vágjuk, lefelé fordítjuk és 30-40 perc alatt puhára sütjük. Ezután kanállal kikaparjuk a belsejét.
- A tököt megpucoljuk, felkockázzuk és vízben megfőzzük 20-30 perc alatt, ezután összeturmixoljuk.
- A tököt megpucoljuk, lereszeljük és wokban vagy egy mélyebb serpenyőben megpároljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése