2014. augusztus 26., kedd

Muffint reggelire - tök és cukkini !


Hogyan ehetnénk több zöldséget a salátán és a főzeléken túl?  Hát persze, hogy reggelire a tejeskávé vagy egy pohárka joghurt/kefir mellé!




A hűtőben lapult tegnapról egy adag reszelt cukkini és valami édesre fájt a fogam. A végeredmény valami isteni lett! Kívülről ropogós, belül omlós és puha, egy grammnyi cukor nélkül is édes és lágy íze van, és ezenfelül rendkívül telítő és egészséges!



Fitt Muffin - tök és cukkini

Száraz összetevők:
  • 250 gr tönkölyliszt (vagy teljes kiőrlésű5)
  • 80 gr zabpehely
  • 15 gr étkezi korpa (3-4 púpos evőkanál)
  • 30 gr hántolt kendermag
  • 25 gr tökmagliszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 0,5 tk só
  • 2 tk fahéj
Nedves összetevők:
  • 3 tojás
  • 2 érett banán
  • 250 gr sütőtökpüré 
  • 250 gr reszelt cukkini (héjastól)
  • 1,5 dcl fermentált tejtermék (kefír,író,savó,joghurt,aludt tej)
  • fél vaníliarúdnak a belseje

A sütőt előmelegítjük 220 fokra.
A muffin formákba sütőpapírt helyezünk,vajjal kikenjük vagy szilikonos formákat használunk.
A száraz összetevőket egy nagy tálban összekeverjük, ha valamelyike a fenti összetevőknek nem szerepel a konyhánkba kiválhatjuk teljes kiőrlésű liszttel vagy zabpehellyel.
A cukkinit héjastól lereszeljük. Egy másik tálban az érett banánokat villával összenyomkodjuk. Beleütjük a 3 tojást és a vaníliarúd belsejét, jól elkeverjük, beleöntsük a sütőtökpürét, a reszelt cukkinit és a fermentált tejterméket. 
Jól összekeverjük és hozzáadjuk a száraz összetevőkhöz. Gyors mozdulatokkal összekeverjük (ne keverjük túl) és a muffin formákba töltsük. 
Előmelegített sütőben 220 fokon 5 percet sütjük, majd lekapcsoljuk 180 fokra 35-40 percig. Tűpróbával ellenőrizzük.

Sütőből kivéve 5-10 percet álljon a formában, kihűlve fogyasztjuk!

Jó étvágyat!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése