Hogyan ehetnénk több zöldséget a salátán és a főzeléken túl? Hát persze, hogy reggelire a tejeskávé vagy egy pohárka joghurt/kefir mellé!
A hűtőben lapult tegnapról egy adag reszelt cukkini és valami édesre fájt a fogam. A végeredmény valami isteni lett! Kívülről ropogós, belül omlós és puha, egy grammnyi cukor nélkül is édes és lágy íze van, és ezenfelül rendkívül telítő és egészséges!
Fitt Muffin - tök és cukkini
Száraz összetevők:
- 250 gr tönkölyliszt (vagy teljes kiőrlésű5)
- 80 gr zabpehely
- 15 gr étkezi korpa (3-4 púpos evőkanál)
- 30 gr hántolt kendermag
- 25 gr tökmagliszt
- 1 tasak sütőpor
- 0,5 tk só
- 2 tk fahéj
- 3 tojás
- 2 érett banán
- 250 gr sütőtökpüré
- 250 gr reszelt cukkini (héjastól)
- 1,5 dcl fermentált tejtermék (kefír,író,savó,joghurt,aludt tej)
- fél vaníliarúdnak a belseje
A sütőt előmelegítjük 220 fokra.
A muffin formákba sütőpapírt helyezünk,vajjal kikenjük vagy szilikonos formákat használunk.
A száraz összetevőket egy nagy tálban összekeverjük, ha valamelyike a fenti összetevőknek nem szerepel a konyhánkba kiválhatjuk teljes kiőrlésű liszttel vagy zabpehellyel.
A cukkinit héjastól lereszeljük. Egy másik tálban az érett banánokat villával összenyomkodjuk. Beleütjük a 3 tojást és a vaníliarúd belsejét, jól elkeverjük, beleöntsük a sütőtökpürét, a reszelt cukkinit és a fermentált tejterméket.
Jól összekeverjük és hozzáadjuk a száraz összetevőkhöz. Gyors mozdulatokkal összekeverjük (ne keverjük túl) és a muffin formákba töltsük.
Előmelegített sütőben 220 fokon 5 percet sütjük, majd lekapcsoljuk 180 fokra 35-40 percig. Tűpróbával ellenőrizzük.
Sütőből kivéve 5-10 percet álljon a formában, kihűlve fogyasztjuk!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése