Őszibarack dunsztok kipipálva, fagyasztóba is került pár dobozzal, még pár darab barack maradt a gyümölcsös tálban, de már mindenki ráunt arra, hogy nyersen egye, de olyan gyönyörű és illatos, fel kellene használni valamire.
Vacsorához közelített az idő, szétnéztem a fagyasztóban, találtam kettő csirkemellet és kreatívkodtam!
Csirkefalatok nyárson - barack és bazsalikom
Szósz/pác:
- 2 ek szójaszósz
- 1 tk méz
- 1 ek reszelt narancshéj vagy citrom
- 1 ek narancslé vagy citromlé
- 1 tk szezámmag
- csipetnyi erős paprika
- bazsalikom, só ízlés szerint
- 2 csirkemell (csont és bőr nélkül)
- 2 őszibarack
- szezámolaj
- 14-16 nyárs rudacska
A szósz/pác összetevőit összekeverjük egy nagyobb tálban.
A csirkemelleket kis kockákra vágjuk és jól átforgatjuk őket a szószban.
A barackokat felkockázzuk, körülbelül ugyanakkor részekre, mint a csirkemelleket.
A pálcikákra felszúrunk egy csirkemell kockát,aztán egy barack kockát és így folytatjuk, majd végül csirkemell kockával zárjuk a sort.
A grillserpenyőt előmelegítjük, egy teáskanálnyi szezámolajat öntünk rá, vigyázzunk, hogy ne égjen meg, közepes hőmérsékletű legyen a serpenyő.
A nyársakat ráhelyezzük, megszórjuk szárított bazsalikommal és minden oldalát ropogósra sütjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése