2014. augusztus 27., szerda

Szójaszószos csirkefalatok nyárson - barackkal és bazsalikommal

Őszibarack dunsztok kipipálva, fagyasztóba is került pár dobozzal, még pár darab barack maradt a gyümölcsös tálban, de már mindenki ráunt arra, hogy nyersen egye, de olyan gyönyörű és illatos, fel kellene használni valamire. 







Vacsorához közelített az idő, szétnéztem a fagyasztóban, találtam kettő csirkemellet és kreatívkodtam! 

Csirkefalatok nyárson - barack és bazsalikom

Szósz/pác:
  • 2 ek szójaszósz
  • 1 tk méz
  • 1 ek reszelt narancshéj vagy citrom
  • 1 ek narancslé vagy citromlé
  • 1 tk szezámmag
  • csipetnyi erős paprika
  • bazsalikom, só ízlés szerint
   ----------------
  • 2 csirkemell (csont és bőr nélkül)
  • 2 őszibarack
  • szezámolaj
  • 14-16 nyárs rudacska
A szósz/pác összetevőit összekeverjük egy nagyobb tálban.




A csirkemelleket kis kockákra vágjuk és jól átforgatjuk őket a szószban.

A barackokat felkockázzuk, körülbelül ugyanakkor részekre, mint a csirkemelleket.

A pálcikákra felszúrunk egy csirkemell kockát,aztán egy barack kockát és így folytatjuk, majd végül csirkemell kockával zárjuk a sort.

A grillserpenyőt előmelegítjük, egy teáskanálnyi szezámolajat öntünk rá, vigyázzunk, hogy ne égjen meg, közepes hőmérsékletű legyen a serpenyő.

A nyársakat ráhelyezzük, megszórjuk szárított bazsalikommal és minden oldalát ropogósra sütjük.


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése