Anyósom meglepett ma egy tálnyi friss fügével. Már azt hittem, hogy idén nem is fogok friss fügét enni, hisz nem voltak olyan meleg napok, hogy beérjenek a gyümölcsök. De úgy néz ki szerencsém volt, egy maréknyi fügének sikerült beérnie.
Nagyon szeretem a friss fügét, rostdús, telít, nagyon finom édes és nagyon ízletes reggeli kását lehet belőle készíteni.
Ha nem tudok beszerezni friss fügét, akkor nyugodtan el is hagyhatjátok. Csak banánnal is nagyon finom ez a recept.
Valószínűleg sokakban felmerül az a kérdés, hogy mi az a bulgur, meg már honnan szedem ezt a valamit. Na, akkor hagy nézzük:
Nagyon szeretem a friss fügét, rostdús, telít, nagyon finom édes és nagyon ízletes reggeli kását lehet belőle készíteni.
Ha nem tudok beszerezni friss fügét, akkor nyugodtan el is hagyhatjátok. Csak banánnal is nagyon finom ez a recept.
Valószínűleg sokakban felmerül az a kérdés, hogy mi az a bulgur, meg már honnan szedem ezt a valamit. Na, akkor hagy nézzük:
Először is bioshopokban, hipermarketeben lehet kapni.
Másodszor a bulgur tulajdonképpen tört búza, "török rizsnek" is nevezik. A még éretlen vagy meghántolt érett búzaszemeket párolják, kiszárítják, majd durvára törik, ezért szinte főzni alig kell.
Bulgur kása banánnal és friss fügével
2 személyre
- 70 gr bulgur (2 nagy maréknyi)
- 4 dl tej
- 2 ek kakaó
- 1 banán karikákra vágva
- 4 nyer füge összekockázva
- Extrák: őrölt lenmag, hántolt kendermag, étkezési korpa, zabpehely, magvak
- Édesítés: bár elég édes a banán és a füge, ha nagyon muszáj 1 tk természetes édesítőt adjatok hozzá
A tejet egy kis fazékba öntjük, hozzáadjuk a bulgurt, kakaót. Folyamatosan kevergetjük. Miután megforrt lekapcsoljuk, belekeverjük a banánt, fügét és bármi extrát, amit szeretnénk hozzáadni.
10-15 percig pihentetjük.
Rendkívül finom!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése