2014. szeptember 19., péntek

Kurkumás tea - immunerősítő magas fokon, avagy mit nekem kurkuma tabletta

Hetente egyszer-kétszer próbálok kurkuma teát inni. Ha kicsit fáradt vagyok, érzem, hogy gyenge az immunrendszerem, akkor csak iszok egy nagy pohárral és újból tele vagyok energiával.


A kurkuma nagyon nagy trend lett eben az évben, szerencsére szinte már mindenhol lehet kapni. Értelmetlen túlértékelt kurkuma tablettákat, kapszulákat venni, mikor otthon is könnyűszerrel el lehet készíteni.


A kurkumát az "élet fűszereként" tartják számon. Az indiai konyha alapvető fűszere, íze hasonlít a gyömbéréhez. A kurkumin erős antioxidáns, hatékony gyulladáscsökkentő, antikarciongén, antibakteriális, antivirális és immunerősítő.

Szóval félre a különböző instant, megfázásra jó gyógyszerekből, szopogatósokból, inkább igyatok egy csészényi kurkuma teát!


Kurkuma tea

Kurkuma paszta:
  • 3 ek méz
  • 3 ek kurkuma
Tea adalékok:
  • gyömbér
  • citrom
  • cayenne bors
Először is elkészítünk egy adag kurkuma pasztát, amit még kb. 6-8 adagra fel tudunk használni.
3 ek folyékony mézhez hozzákeverünk 3 ek kurkumát.

Egy csészébe egy púpos teáskanál kurkuma pasztát teszünk. Leöntjük forró vízzel (max. 70 fokos), adunk hozzá pár karika gyömbért, citromot és egy csipetnyi cayenne borsot.
10 percet állni hagyjuk.

Először lehet, hogy furcsa, kesernyés íze van, de ha belegondolunk, hogy az egészségünkről van szó és hogy a természet erejével tudjuk gyógyítani magunkat, akkor ezt a kicsit ki lehet bírni!

Egészségre fel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése