Igen, padlizsánból van és finom. Mikor anyukám átjött hozzánk, azt mondta, hogy a gyerekkori disznótoros ebéd illatát idézte fel, minta csak sült hurka lenne.
Pedig ebben tényleg csak padlizsán van, tojás,hagyma és egy kis zabpehely. Semmi hús, semmi extra.
Végtelenül egyszerű és gyors recept.
Röviden: alacsony kalória tartalom, laktató falatok.
Vágjatok bele, mennyei!
Pedig ebben tényleg csak padlizsán van, tojás,hagyma és egy kis zabpehely. Semmi hús, semmi extra.
Sütőben sült |
Serpenyőben sült |
Végtelenül egyszerű és gyors recept.
Röviden: alacsony kalória tartalom, laktató falatok.
Vágjatok bele, mennyei!
Padlizsános zöldség fasírt
4-5 személyre
- 1 kg padlizsán
- 1 ek olívaolaj (vagy bármilyen hidegen sajtolt olaj)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 100 gr liszt (lehetőleg tönköly vagy hajdina liszt)
- 120 gr zabpehely
- 50 gr reszelt sajt
- 3 tojás
- só,bors, petrezselyem ízlés szerint
- sütéshez kevés olívaólja
A padlizsánt meghámozzuk, felkockázzuk.
Egy mély serpenyőben felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a padlizsánt. 10 perc alatt megbarnul és lepuhul. Folyamatosan kevergessük. Botmixerrel vagy krumplitörővel összenyomkodjuk, zöldes színű masszát kapunk.
Ebbe a padlizsános masszába belekeverjük az apróra vágott vöröshagymát, a fokhagymát átnyomjuk a fokhagymatörőn, hozzáadjuk lisztet, zabpelyhet, sajtot, tojás, fűszerezzük.
Fasírtszerű masszát kell, hogy kapjunk.
Sütés:
Serpenyőben: kevés olajat hevítünk egy serpenyőben és kis fasírtokat helyezünk rá, mindkét oldalát barnára sütjük.
Sütőben: Előmelegítjük 200 fokra. Egy tapadásmentes tepsire (vagy sütőpapírral bélelt) fasírtokat kanalazunk. 20-25 perc alatt világos barnára sütjük őket.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése