Omlós csirkehús, édeskés burgonyaágyon, ropogósra sült bőr. Így jellemezném ezt az isteni receptet.
Már egyszer megosztottam veletek egy csodálatos receptet, a Mézes-mustáros "butterflied" csirkét. Ebben a receptben ugyanazzal az eljárás kell felbontani az egész csirkét és kilapítani. Így gyorsabban sül át és sokkal ropogósabb lesz.
Itt tudjátok megnézni ezt az eljárást:
Már egyszer megosztottam veletek egy csodálatos receptet, a Mézes-mustáros "butterflied" csirkét. Ebben a receptben ugyanazzal az eljárás kell felbontani az egész csirkét és kilapítani. Így gyorsabban sül át és sokkal ropogósabb lesz.
Itt tudjátok megnézni ezt az eljárást:
Kiváló protein forrás az egész család számára, a burgonya pedig biztosítja a napi szénhidrát igényt. Egy könnyű salátával teljes ebédet vagy vacsorát alkot.
A levágott bőrt, fejet, szárnyakat ne dobjuk el, tápláló alaplevet főzhetünk belőle!
Rozmaringos sült csirke birsalmás burgonya ágyon
4-6 személyre
- 3 birsalma
- 5 nagy burgonya
- 2 fej lilahagyma
- 1 egész csirke
- Fűszerek: só, bors, bazsalikom, rozmaring
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A birsalmákat kimagozzuk, felkockázzuk. A burgonyákat megpucoljuk, felkockázzuk, a lilahagymát karikára vágjuk.
Egy mélyebb tepsibe helyezzük a zöldségeket.
A csirkét felbontjuk a fenti videóban látható módon.
Mindkét felét beszórjuk sóval, borssal, bazsalikommal és jó sok rozmaringgal.
Egy rácsos grill serpenyőben pár perc alatt megpirítjuk mindkét felét és ráhelyezzük a birsalmás burgonya ágyra.
Lefóliázzuk és forró sütőbe toljuk 45 percre.
A negyvenöt perc leteltével levesszük róla a fóliát és még 20-30 percig sütjük, még ropogósra nem sül a bőre.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése