2014. november 18., kedd

Rozmaringos sült csirke birsalmás burgonya ágyon

Omlós csirkehús, édeskés burgonyaágyon, ropogósra sült bőr. Így jellemezném ezt az isteni receptet.


Már egyszer megosztottam veletek egy csodálatos receptet, a Mézes-mustáros "butterflied" csirkét. Ebben a receptben ugyanazzal az eljárás kell felbontani az egész csirkét és kilapítani. Így gyorsabban sül át és sokkal ropogósabb lesz.
Itt tudjátok megnézni ezt az eljárást:


Kiváló protein forrás az egész család számára, a burgonya pedig biztosítja a napi szénhidrát igényt. Egy könnyű salátával teljes ebédet vagy vacsorát alkot.


A levágott bőrt, fejet, szárnyakat ne dobjuk el, tápláló alaplevet főzhetünk belőle!

Rozmaringos sült csirke birsalmás burgonya ágyon

4-6 személyre
  • 3 birsalma
  • 5 nagy burgonya
  • 2 fej lilahagyma
  • 1 egész csirke
  • Fűszerek: só, bors, bazsalikom, rozmaring
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A birsalmákat kimagozzuk, felkockázzuk. A burgonyákat megpucoljuk, felkockázzuk, a lilahagymát karikára vágjuk.

Egy mélyebb tepsibe helyezzük a zöldségeket.

A csirkét felbontjuk a fenti videóban látható módon.
Mindkét felét beszórjuk sóval, borssal, bazsalikommal és jó sok rozmaringgal. 
Egy rácsos grill serpenyőben pár perc alatt megpirítjuk mindkét felét és ráhelyezzük a birsalmás burgonya ágyra.

Lefóliázzuk és forró sütőbe toljuk 45 percre.

A negyvenöt perc leteltével levesszük róla a fóliát és még 20-30 percig sütjük, még ropogósra nem sül a bőre.

Jó étvágyat!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése