A csalán ehető! És egészséges! És mindenhol megtalálható! És ingyenes! És miután feldolgozzuk már nem csíp!
Fájdalomcsillapító hatása van, kiváló immunerősítő, kiemelkedő vas, szelén és c-vitamin tartalma van, tisztítja a szervezetet, allergiaűző, segít a húgyúti fertőzéseken...tehát egyszerűen csodaszer!
Csalánkrémleves
3-4 személyre
- 1 ek olívaolaj
- 1 kis fej hagyma
- 0,5 dl alaplé (csirke vagy zöldség)
- 1 nagy burgonya
- 100 gr borsó
- 100 gr csalán levél
- 1 dl kefir/joghurt/tejföl/görögjoghurt
- só, bors ízlés szerint
A hagymát apróra vágjuk és üvegesre pároljuk az olívaolajon. Felöntjük az alaplével, hozzáadjuk az apróra kockára szeletelt burgonyát és borsót.
Puhára főzzük. Lekapcsoljuk a tűzhelyet. A forró leveshez hozzáadjuk a csalán levelet, tejterméket, fűszerezzük és botmixerrel összeturmixoljuk.
Kenyérkockákkal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése