2014. november 26., szerda

Csalánkrémleves - immunerősítő szuperleves

A csalán ehető! És egészséges! És mindenhol megtalálható! És ingyenes! És miután feldolgozzuk már nem csíp!

Fájdalomcsillapító hatása van, kiváló immunerősítő, kiemelkedő vas, szelén  és c-vitamin tartalma van, tisztítja a szervezetet, allergiaűző, segít a húgyúti fertőzéseken...tehát egyszerűen csodaszer!


Csalánkrémleves 

3-4 személyre

  • 1 ek olívaolaj
  • 1 kis fej hagyma
  • 0,5 dl alaplé (csirke vagy zöldség)
  • 1 nagy burgonya
  • 100 gr borsó
  • 100 gr csalán levél
  • 1 dl kefir/joghurt/tejföl/görögjoghurt
  • só, bors ízlés szerint
A hagymát apróra vágjuk és üvegesre pároljuk az olívaolajon. Felöntjük az alaplével, hozzáadjuk az apróra kockára szeletelt burgonyát és borsót. 
Puhára főzzük. Lekapcsoljuk a tűzhelyet. A forró leveshez hozzáadjuk a csalán levelet, tejterméket, fűszerezzük és botmixerrel összeturmixoljuk.

Kenyérkockákkal tálaljuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése