2014. november 24., hétfő

Zsályás kelbimbó borsóval

Annyira imádom a kelbimbót! És annyira változatosan lehet elkészíteni!
Csak sajnos a meztelencsigák is imádják és elég sok bokrot tönkre tettek idén a kertemben, így most a legkedvesebb receptemet osztom meg veletek.


Vajas, enyhén karamellás íze van, ami meglágyítja a zsálya ízét és megszelídíti a vad káposztát.


Zsályás kelbimbó borsóval

4 személyre
  • 1 ek vaj
  • 1 fej vöröshagyma felkockázva
  • 4 zsálya levél
  • 300 gr kelbimbó
  • 200 gr borsó
  • só, bors ízlés szerint
A vajat felforrósítjuk, a hagymát üvegesre pároljuk, majd beledobjuk a zsálya leveleket és 1 percig folyamatos kevergetve megpároljuk őket.

Hozzáadjuk a kelbimbót, borsó, fűszerezzük és fedő alatt 10-15 perc alatt puhára pároljuk a zöldségeket. Néha kevergessük meg!

Húsok mellé kiváló köret.

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése