Annyira imádom a kelbimbót! És annyira változatosan lehet elkészíteni!
Csak sajnos a meztelencsigák is imádják és elég sok bokrot tönkre tettek idén a kertemben, így most a legkedvesebb receptemet osztom meg veletek.
Vajas, enyhén karamellás íze van, ami meglágyítja a zsálya ízét és megszelídíti a vad káposztát.
Csak sajnos a meztelencsigák is imádják és elég sok bokrot tönkre tettek idén a kertemben, így most a legkedvesebb receptemet osztom meg veletek.
Zsályás kelbimbó borsóval
4 személyre
- 1 ek vaj
- 1 fej vöröshagyma felkockázva
- 4 zsálya levél
- 300 gr kelbimbó
- 200 gr borsó
- só, bors ízlés szerint
A vajat felforrósítjuk, a hagymát üvegesre pároljuk, majd beledobjuk a zsálya leveleket és 1 percig folyamatos kevergetve megpároljuk őket.
Hozzáadjuk a kelbimbót, borsó, fűszerezzük és fedő alatt 10-15 perc alatt puhára pároljuk a zöldségeket. Néha kevergessük meg!
Húsok mellé kiváló köret.
Jó étvágyat!
Húsok mellé kiváló köret.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése