2014. november 27., csütörtök

Spenótos túrós rétes - antioxidáns szuperétel

Egy nagyon egészséges és finom tepsis rakott rétes. Teljes értékű ebéd vagy vacsora, a túró biztosítja a szükséges fehérje és egészséges zsírsav bevitelt, a rétes tészta a szénhidrátot, a spenót és a fokhagyma pedig a vitaminokat és az ásványi anyagokat. A tetejére szórt köménymag pedig egyszerűen felpörgeti az anyagcserénket.


A fehér lisztből készült rétes felváltjuk hajdina lisztből készültre, ami manapság már minden nagyobb áruházban és bioboltban kapható és nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon egészséges!

Spenótos túrós rétes

4-6 személyre
  • 100 gr spenót 
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek vaj
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 csomag hajdinalisztből készült rétes vagy teljes kiőrlésű lisztből
  • 300 gr túró
  • 2 ek tejföl + 2 ek tejföl
  • 1 ek köménymag
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

A vajat felhevítjük és az apróra vágott spenótot és fokhagymát pár perc alatt megpároljuk rajta. Fűszerezzük.

A túrót krémesre keverjük a tejföllel, enyhén megsózhatjuk.
Elkezdjük a rétegezést egy mélyebb tepsibe.
Legalulra leterítünk 2 réteslapot. Megkenjük túróval, rétegezünk rá egy adag spenótot és megint jöhet 2 réteslap. Addig folytatjuk, még el nem fogynak a hozzávalók. 

2 réteslappal zárjuk. Megkenjük 2 ek tejföllel és megszórjuk köménymaggal.

Forró sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése