Egy nagyon egészséges és finom tepsis rakott rétes. Teljes értékű ebéd vagy vacsora, a túró biztosítja a szükséges fehérje és egészséges zsírsav bevitelt, a rétes tészta a szénhidrátot, a spenót és a fokhagyma pedig a vitaminokat és az ásványi anyagokat. A tetejére szórt köménymag pedig egyszerűen felpörgeti az anyagcserénket.
A fehér lisztből készült rétes felváltjuk hajdina lisztből készültre, ami manapság már minden nagyobb áruházban és bioboltban kapható és nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon egészséges!
A fehér lisztből készült rétes felváltjuk hajdina lisztből készültre, ami manapság már minden nagyobb áruházban és bioboltban kapható és nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon egészséges!
Spenótos túrós rétes
4-6 személyre
- 100 gr spenót
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek vaj
- só, bors ízlés szerint
- 1 csomag hajdinalisztből készült rétes vagy teljes kiőrlésű lisztből
- 300 gr túró
- 2 ek tejföl + 2 ek tejföl
- 1 ek köménymag
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A vajat felhevítjük és az apróra vágott spenótot és fokhagymát pár perc alatt megpároljuk rajta. Fűszerezzük.
A túrót krémesre keverjük a tejföllel, enyhén megsózhatjuk.
Elkezdjük a rétegezést egy mélyebb tepsibe.
Legalulra leterítünk 2 réteslapot. Megkenjük túróval, rétegezünk rá egy adag spenótot és megint jöhet 2 réteslap. Addig folytatjuk, még el nem fogynak a hozzávalók.
2 réteslappal zárjuk. Megkenjük 2 ek tejföllel és megszórjuk köménymaggal.
Forró sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése