2014. október 3., péntek

Vargányás hajdina leves

Vettem egy adag szárított vargányát. Egy melegítő étel kellene, valami levesféle. Gondolkodj, gondolkodj. Nézz be a spájzba, le a kertbe, be a fagyasztóba. Egy kis hajdina a spájzból,a  kertből friss répa, a fagyasztóból borsó és már meg is született az ötlet egy jó kis leveshez.



Vargányás hajdina leves

4 személyre
  • 100 gr hajdina
  • 2,5 l víz
  • 3 répa
  • 1 vöröshagyma
  • 1 maréknyi borsó (50gr)
  • 3 dl alaplé (csirke vagy zöldség)
  • 3-4 szál petrezselyem
  • Fűszerek: só, bors, bazsalikom, erős paprika, babérlevél
  • 1 dl kefir/joghurt/tej
  • 2 ek rizsliszt vagy teljes kiőrlésű liszt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 50 gr szárított vargánya
A hajdinát átmossuk folyó víz alatt, ez nagyon fontos, különben keserű ízt kölcsönözhet az ételnek.
Ha átmostuk, akkor feltesszük főni a vízben.
A répát, vöröshagymát felkockázzuk és a borsóval együtt hozzáadjuk a hajdinához.
Az alaplét is hozzáöntjük. A petrezselymet apróra vágjuk, hozzáadjuk. Fűszerezzük ízlés szerint.
Ha már a hajdina és a répa puhára főtt, akkor behabarjuk a levest.
A kefirbe belekeverjük a lisztet és az apróra vágott fokhagymát, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a leveshez.
Hozzáadjuk a szárított vargányát, egyet megforr és lekapcsoljuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése