Vettem egy adag szárított vargányát. Egy melegítő étel kellene, valami levesféle. Gondolkodj, gondolkodj. Nézz be a spájzba, le a kertbe, be a fagyasztóba. Egy kis hajdina a spájzból,a kertből friss répa, a fagyasztóból borsó és már meg is született az ötlet egy jó kis leveshez.
Vargányás hajdina leves
4 személyre
- 100 gr hajdina
- 2,5 l víz
- 3 répa
- 1 vöröshagyma
- 1 maréknyi borsó (50gr)
- 3 dl alaplé (csirke vagy zöldség)
- 3-4 szál petrezselyem
- Fűszerek: só, bors, bazsalikom, erős paprika, babérlevél
- 1 dl kefir/joghurt/tej
- 2 ek rizsliszt vagy teljes kiőrlésű liszt
- 3 gerezd fokhagyma
- 50 gr szárított vargánya
A hajdinát átmossuk folyó víz alatt, ez nagyon fontos, különben keserű ízt kölcsönözhet az ételnek.
Ha átmostuk, akkor feltesszük főni a vízben.
A répát, vöröshagymát felkockázzuk és a borsóval együtt hozzáadjuk a hajdinához.
Az alaplét is hozzáöntjük. A petrezselymet apróra vágjuk, hozzáadjuk. Fűszerezzük ízlés szerint.
Ha már a hajdina és a répa puhára főtt, akkor behabarjuk a levest.
A kefirbe belekeverjük a lisztet és az apróra vágott fokhagymát, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a leveshez.
Hozzáadjuk a szárított vargányát, egyet megforr és lekapcsoljuk.
Jó étvágyat!
Hozzáadjuk a szárított vargányát, egyet megforr és lekapcsoljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése