2014. október 4., szombat

Meggyes-zabpelyhes smoothie - rostdús üditő finomság

A tegnapi meggyes mákos sütihez nem használtam el az összes meggyet, félretettem a hűtőbe, majd jó lesz másik reggelihez vagy uzsihoz.




Lefekvés előtt azon gondolkoztam, hogy mit reggelizek, de gondoltam, majd megálmodom, mint szokásosan. Így is volt, reggel kipattantam az ágyból, hideg, borús idő volt és én egy melegítő meggyes turmixot álmodtam meg (amit persze meleg napokon lehet jegesen is elkészíteni).

Meggyes-zabpelyhes smoothie

1 személyre
  • 2 ek zabpehely
  • 3 dl kefir/joghurt/tej
  • 60 gr magzott meggy
  • 1 tk fahéj
  • Extrák: étkezési korpa, őrölt lenmag, vanília, hántolt kendermag, olajos magvak
  • Édesítés csak ha nagyon muszáj: méz, 2-3 szem datolya, barna cukor vagy egyéb természetes édesítőszer
A zabpelyhet egy mikrozható tálba tesszük, éppen csak annyi vizet öntünk rá, hogy elfedje. Betesszük a mikróba 2 percre legnagyobb fokozaton.
Én fagyasztott meggyet használtam és betettem a mikróba 2 percre, hogy jól átmelegedjen.
Miután mindent előkészítettünk összekeverjük a megfőtt zabpelyhet, meleg meggyet, tejterméket, fahéjat, valamint ízesíthetjük kedvünk szerint és összeturmixoljuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése