2014. október 22., szerda

Spenótkrémleves diétásan

Krémleves főzőtejszín és habarás nélkül? Lehetséges!
Pár alapvető összetevőből ízletes, egészséges és diétás krémlevest főzhetünk!


Gyönyörű, élénk zöld színe van. Telis-tele klorofillal és vassal, én rengeteg haslapító zöldségekkel.


Spenótkrémleves diétásan

2 személyre

  • 1 ek vaj
  • 1 kis vöröshagyma vagy 2 zöldhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 zeller szár
  • 1 közepes burgonya
  • 0,5 l alaplé (csirke vagy zöldség)
  • 200 gr spenót
  • 1 dl kefir
  • só, bors, petrezselyem ízlés szerint
A vajon üvegesre pároljuk a hagymát.
Hozzáadjuk az apró kockára burgonyát, zellert és fokhagymát.
Ráöntjük az alaplevet. Addig főzzük még a répa meg nem puhul. 
Belekeverjük a spenótot, fűszerezzük. Ha egyet megforrt, akkor lekapcsoljuk.
Belekeverjük a kefirt és botmixerrel krémesítjük.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése