2014. október 27., hétfő

Balzsamos párolt répa és kukorica

Itt az ősz, a kertben már nem terem meg saláta, fázik. A paradicsom már régen leért, uborkát naponta csak 1-2 darabot találok. Így eljött a párolt zöldségek ideje. 
A fagyasztóból elővettem egy adag kukoricát, felvettem 4 elvert répát és kész is a tökéletes köret!


Balzsamos párolt répa és kukorica

4 személyre
  • 3 ek balzsamecet
  • 200 gr répa
  • 100 gr kukorica
  • 1 dl alaplé (csirke vagy zöldség)
  • só, bors, bazsalikom
A balzsamecetet feltesszük redukálódni. Ha már jól elforrt, kifőtt belőle az ecetessége, akkor hozzáadjuk a répát, kukoricát és az alaplevet. 
Fűszerezzük és fedő alatt pároljuk 10-15 percig, még a répa meg nem puhul.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése