2014. november 12., szerda

Padlizsános fasírt sütőben - húsmentes élvezet

Megcsípte az első fagy a padlizsánokat, így le kellet szedni az összeset és persze kreatívkodni egyet.
Így született ez az isteni húsmentes fasírt.


Padlizsános fasírt sütőben

16 fasirt
  • 1 tk olaj
  • 0,5 kg padlizsán
  • só, bors ízlés szerint
  • 60 gr quinoa 
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 150 gr zabpehely
  • 1 maréknyi petrezseleyem
  • 2 ek pirospaprika
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A padlizsánokat héjastól felkockázzuk és forró olajban gyorsan megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, öntünk hozzá 0,5 dl vizet és fedő alatt pároljuk 10 percig
A quinoát feltesszük főni kétszeres mennyiségű vízben.
A megpárolt padlizsánt botmixerrel pépesítjük, hozzáadjuk a quinoát, a felkockázott vöröshagymát és fokhagymát, a zabpelyhet, az apróra vágott petrezselymet és paprika.
Fakanállal összeforgatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe egy-egy evőkanálnyi fasírtot kanalazunk.
15-20 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése