Megcsípte az első fagy a padlizsánokat, így le kellet szedni az összeset és persze kreatívkodni egyet.
Így született ez az isteni húsmentes fasírt.
Így született ez az isteni húsmentes fasírt.
Padlizsános fasírt sütőben
16 fasirt
- 1 tk olaj
- 0,5 kg padlizsán
- só, bors ízlés szerint
- 60 gr quinoa
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 150 gr zabpehely
- 1 maréknyi petrezseleyem
- 2 ek pirospaprika
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A padlizsánokat héjastól felkockázzuk és forró olajban gyorsan megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, öntünk hozzá 0,5 dl vizet és fedő alatt pároljuk 10 percig
A quinoát feltesszük főni kétszeres mennyiségű vízben.
A megpárolt padlizsánt botmixerrel pépesítjük, hozzáadjuk a quinoát, a felkockázott vöröshagymát és fokhagymát, a zabpelyhet, az apróra vágott petrezselymet és paprika.
Fakanállal összeforgatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe egy-egy evőkanálnyi fasírtot kanalazunk.
15-20 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése