2014. november 12., szerda

Hamis csípős csirkeszárnyak karfiolból

Fast food-ot egészségesen! Gondolom már elég sokan kóstoltátok a gyorséttermek csipős csirkeszárnyait, mikor beleharapunk csak úgy ropog fogunk között a megpirult, megsült bőr, be kell vallanom, szerintem nagyon finom, de egyáltalán nem egészséges és diétás sem, igazi kalóriabomba.
Na, de mind ezt otthon elkészíthetjük karfiolból, igen karfiolból! Sokkal-sokkal egészségesebben és kalória szegényen.  A végeredmény isteni!


Hamis csípős csirkeszárnyak karfiolból

5-6 személyre


  • 1 fej karfiol
  • 100 gr csicseriborsó liszt
  • 1 tojás
  • 20 gr parmezán
  • 1 dl víz
  • 1 tk fokhagyma por
  • só, bors
  • 4 ek vaj
  • 1 tk őrölt erőspaprika
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A karfiolt rózsáira szedjük.
A lisztet, tojást, parmezánt, vizet és a fűszereket összekeverjük. Sűrű, palacsintatésztát kell, hogy kapjunk. 

A karfiol rózsákat beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket és 15 percig sütjük.

Még sül a karfiol elkészítjük a csípős öntetet. A vajat összehabarjuk az erős paprikával. 15 perc után ráöntjük a karfiolokra és még 20 percig sütjük őket.

Vigyázat csípős!!!

Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése