Fast food-ot egészségesen! Gondolom már elég sokan kóstoltátok a gyorséttermek csipős csirkeszárnyait, mikor beleharapunk csak úgy ropog fogunk között a megpirult, megsült bőr, be kell vallanom, szerintem nagyon finom, de egyáltalán nem egészséges és diétás sem, igazi kalóriabomba.
Na, de mind ezt otthon elkészíthetjük karfiolból, igen karfiolból! Sokkal-sokkal egészségesebben és kalória szegényen. A végeredmény isteni!
Hamis csípős csirkeszárnyak karfiolból
5-6 személyre
- 1 fej karfiol
- 100 gr csicseriborsó liszt
- 1 tojás
- 20 gr parmezán
- 1 dl víz
- 1 tk fokhagyma por
- só, bors
- 4 ek vaj
- 1 tk őrölt erőspaprika
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A karfiolt rózsáira szedjük.
A lisztet, tojást, parmezánt, vizet és a fűszereket összekeverjük. Sűrű, palacsintatésztát kell, hogy kapjunk.
A karfiol rózsákat beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket és 15 percig sütjük.
Még sül a karfiol elkészítjük a csípős öntetet. A vajat összehabarjuk az erős paprikával. 15 perc után ráöntjük a karfiolokra és még 20 percig sütjük őket.
Vigyázat csípős!!!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése