Tésztának általában tönkölybúzából készült teljes kiőrlésű tésztát használok.
A természet mindig is nyújtott tökéletes összetételű táplálékot, de az emberek nemesítéssel növelték a terméshozamot, közben tönkretették az érték beltartalmi összetevőket.
Szerencsére a tönköly fennmaradt eredeti, ősrégi formájában, A tönköly teljes táplálék és gyógynövény is. Rostdús, kiemelkedő protein és vitamin tartalma van!
Okosan döntsetek, hogy üres kalóriabombás fehér tésztát vagy inkább tönköly tésztát használtok!
Ez a recept egy végtelenül egyszerű, harminc perces étel, szinte csak össze kell forgatni a hozzávalókat! Rendkívül ízletes, karakteres íze van!
A természet mindig is nyújtott tökéletes összetételű táplálékot, de az emberek nemesítéssel növelték a terméshozamot, közben tönkretették az érték beltartalmi összetevőket.
Szerencsére a tönköly fennmaradt eredeti, ősrégi formájában, A tönköly teljes táplálék és gyógynövény is. Rostdús, kiemelkedő protein és vitamin tartalma van!
Okosan döntsetek, hogy üres kalóriabombás fehér tésztát vagy inkább tönköly tésztát használtok!
Ez a recept egy végtelenül egyszerű, harminc perces étel, szinte csak össze kell forgatni a hozzávalókat! Rendkívül ízletes, karakteres íze van!
Szárított paradicsomos és heringes tészta
4 személyre
- 400 gr teljes kiőrlésű tönköly spagetti tészta
- 250 gr szárított paradicsom
- 250 gr konzerv heringfilé (persze használhatunk másfajta halat is)
- Extra: házi ketchup, reszelt parmezán
A spagetti tésztát kifőzzük. Leszűrjük.
A szárított paradicsomot szűrőbe tesszük kicsöpögni (ha olajban tárolt változatot vettünk).
A konzerv heringfilét szintén szűrőben lecsöpögtetjük.
Egy mély serpenyőben vagy wokban átforgatjuk a paradicsomot, heringfilét, felforrósítjuk.
Hozzáadjuk a tésztát. Átforgatjuk.
10-15 percet lefedve hagyjuk állni, hogy átjárja a paradicsom és a hal íze a tésztát.
Házi ketchuppal és reszelt parmezánnal kínáljuk!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése