2014. szeptember 27., szombat

Lencsés csicseriborsó ragu - egy igazi vitamindús étel haslapító zöldségekkel

Egy igazi telítő, vitamindús, de mégis kalóriaszegény étel. Sok-sok haslapító zöldséggel.
Nem terheli meg az emésztőrendszert, a fehérjeszükségletet tökéletesen biztosítja a csicseriborsó és a lencse.

Elkészíteni könnyű, összedaraboljuk a hozzávalókat és feltesszük főni, különösebb erőfeszítést nem igényel.
Ízvilága a közel-keletre vezet el minket.


Tökös, lencsés és csicseriborsó ragu

4-5 személyre

  • 200 száraz csicseriborsó
  • 1 kg tök (sütő vagy akár cukkini is lehet)
  • 3 nagy répa
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 180 gr száraz vörös lencse
  • 4 dl alaplé (zöldség vagy csirke)
  • 0,5 l paradicsomlé
  • 1 ek só
  • 1 tk őrölt feketebors
  • 2 ek őrölt pirospaprika
  • Extra: 1 tk őrölt gyömbér, 1 tk kurkuma, 1 tk curry
  • Opció: sózatlan sült földimogyoró
A csicseriborsót bő vízben előző éjszaka leáztatjuk, legalább 6 órán keresztül. (Gyors áztatás: Bő vízben magas hőfokon megforraljuk a csicseriborsót, majd 1 órát hagyjuk állni).
A tököt megpucoljuk, felkockázzuk.
A répát felkarikázzuk.
A vöröshagymát felkockázzuk.
Egy nagy fazékba feltesszük főni a csicseriborsót, tököt, répát, vöröshagymát, lencsét, alaplevet (ha nincs lehet víz is), paradicsomlevet és a fűszereket. 
Közepes hőmérsékleten 45-60 percig főzzük. Közben kevergessük meg!
Akkor jó, ha már a csicseriborsó megpuhult.

Földimogyoróval, pirított kenyérrel kínáljuk!

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése