Egy igazi telítő, vitamindús, de mégis kalóriaszegény étel. Sok-sok haslapító zöldséggel.
Nem terheli meg az emésztőrendszert, a fehérjeszükségletet tökéletesen biztosítja a csicseriborsó és a lencse.
Elkészíteni könnyű, összedaraboljuk a hozzávalókat és feltesszük főni, különösebb erőfeszítést nem igényel.
Ízvilága a közel-keletre vezet el minket.
Nem terheli meg az emésztőrendszert, a fehérjeszükségletet tökéletesen biztosítja a csicseriborsó és a lencse.
Elkészíteni könnyű, összedaraboljuk a hozzávalókat és feltesszük főni, különösebb erőfeszítést nem igényel.
Ízvilága a közel-keletre vezet el minket.
Tökös, lencsés és csicseriborsó ragu
4-5 személyre- 200 száraz csicseriborsó
- 1 kg tök (sütő vagy akár cukkini is lehet)
- 3 nagy répa
- 1 nagy vöröshagyma
- 180 gr száraz vörös lencse
- 4 dl alaplé (zöldség vagy csirke)
- 0,5 l paradicsomlé
- 1 ek só
- 1 tk őrölt feketebors
- 2 ek őrölt pirospaprika
- Extra: 1 tk őrölt gyömbér, 1 tk kurkuma, 1 tk curry
- Opció: sózatlan sült földimogyoró
A csicseriborsót bő vízben előző éjszaka leáztatjuk, legalább 6 órán keresztül. (Gyors áztatás: Bő vízben magas hőfokon megforraljuk a csicseriborsót, majd 1 órát hagyjuk állni).
A tököt megpucoljuk, felkockázzuk.
A répát felkarikázzuk.
A vöröshagymát felkockázzuk.
Egy nagy fazékba feltesszük főni a csicseriborsót, tököt, répát, vöröshagymát, lencsét, alaplevet (ha nincs lehet víz is), paradicsomlevet és a fűszereket.
Közepes hőmérsékleten 45-60 percig főzzük. Közben kevergessük meg!
Akkor jó, ha már a csicseriborsó megpuhult.
Földimogyoróval, pirított kenyérrel kínáljuk!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése