Szóval rántott ételek...tocsognak az olajtól, egészségtelenek és a ráadásul a zsemlemorzsás panír is csak üres kalóriákat tartalmaz...az ilyen ételek rettentően megviselik a szervezetemet, gyomorgörcsök, megnövekedett sav termelés, fejfájás. De mikor annyira finomak!
Hogy egészségesebbé és finomabbá tegyem a rántott zöldségeket kitaláltam egy saját fajta panírt, ami teljes kiőrlésű gabonákat,egészséges magvakat, valamint parmezánt tartalmaz és végül olaj helyett sütőben sütöm.
Ma is ezt készítettem a családnak vacsorára, nem kell mondanom, mindenki imádta!
Kívülről ropogós, belül puha és ízes, minden egyes falatban érződik a zöldség természetes íze és persze alacsony kalória tartalmú.
Hogy egészségesebbé és finomabbá tegyem a rántott zöldségeket kitaláltam egy saját fajta panírt, ami teljes kiőrlésű gabonákat,egészséges magvakat, valamint parmezánt tartalmaz és végül olaj helyett sütőben sütöm.
Ma is ezt készítettem a családnak vacsorára, nem kell mondanom, mindenki imádta!
Kívülről ropogós, belül puha és ízes, minden egyes falatban érződik a zöldség természetes íze és persze alacsony kalória tartalmú.
Lightos rántott cukkini és padlizsán rudak
- 3 tojás
- só,bors, fűszerek ízlés szerint
Panírhoz:
- 500 gr zabpehely, rozspehely, búzapehely keveréke
- 2 púpos ek szárított őrölt parmezán
- 1 ek őrölt lenmag
- 1 ek olajos magvak (mandula,dió,hántolt kendermag, földimogyoró stb.)
- 1 tk szezámmag
- só,bors ízlés szerint
Zöldségek:
- 2 nagy cukkini
- 3-4 közepes padlizsán
- pár csepp olaj a sütéshez (olíva, szőlőmagolaj, földimogyoró olaj)
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, lehetőség szerint légkeverésre kapcsoljuk.
A zöldségeket vékony csíkokra felszeleteljük, NEM pucoljuk, a héjában van a legtöbb rost! Sütés közben lepuhul majd a héja.
A tojás felverjük, fűszerezzük.
A panír hozzávalóit összeverjük, aprítógépbe vagy "kávédarálóba" helyezzük és pár másodperc alatt enyhén! összeaprítjuk, vigyázzunk, ne daráljuk túl, darabos maradjon, különben nem lesz ropogós.
A zöldségeket megmártjuk a tojásban, majd a panírban, óvatosan sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, mindegyik rudacska tetejére egy csepp olajat locsolunk, majd a sütőbe toljuk.
15-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
A padlizsán belül krémes, diós ízű lesz.
A cukkini belülről puha, édeskés lesz.
Tzatziki szósszal vagy házi ketchuppal isteni!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése