Már annyi tök terem a házkörül, hogy egyszerűen már nem tudom mire elhasználni. Nyugodtan leszedhetem a virágait és felhasználhatom.
Igazából annyira nem mutatós ez az étel, de az ízvilága mindent pótol.
Kívülről ropogós tészta veszi körül, a virág puhára sült, belül pedig fokhagymás lágy túró olvad szét a szánkban.
Igazából annyira nem mutatós ez az étel, de az ízvilága mindent pótol.
Kívülről ropogós tészta veszi körül, a virág puhára sült, belül pedig fokhagymás lágy túró olvad szét a szánkban.
Tökvirág túróval egészséges tésztabundában sütve
- 15 db tökvirág
Tészta:
- 3 tojás
- 2 ek tönkölybúza liszt
- 1 ek zabpehely
- 1 ek étkezési korpa
- őrölt magvak ízlés szerint (mandula, hántolt kendermag, dió)
- só, bors, fűszerek ízlés szerint
Túrós töltelékhez:
- 4-5 ek túró
- 3-5 gerezd fokhagyma
- só, bazsalikom
A tökvirágokat vízben leáztatjuk.
A tészta összetevőit összekeverjük, egy sűrűbb palacsinta tésztát kellene, hogy kapjunk. Ha túl sűrű lett, akkor adhatunk még hozzá vizet/tejet/kefirt.
A túrót villával összetörjük, a fokhagymát nyomón keresztül áttörjük, majd ízesítjük a túrót.
A virágokat óvatosan szétnyitjuk, kiskanál segítségével mindegyik közepébe túrót töltünk, majd a virágok szirmait összenyomjuk.
Egy serpenyőt előmelegítünk, kevés olajat csepegtetünk rá.
A virágokat óvatosan megforgatjuk a tésztába, majd a forró serpenyőbe tesszük. Gyorsan megsütjük mindkét oldalát.
Melegen is fogyaszthatjuk, de kihűlve is finom!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése