A répa rendkívül édessé varázsolja a sütiket. Pár éve terjedt el a hírhedt répa torta krémsajttal, azóta mindenféle desszertben visszaköszön ránk ez a csodás zöldség.
El lehet rejteni mindenféle sütiben és még a gyerekek sem veszik észre, hogy egy kis zöldséget csempésztünk az édesség közé.
Ma egy rostdús, emésztésserkentő répás muffinnal álltam elő. Finom, selymes íze van, a reggeli kávé mellé tökéletes reggeli és nagyon telítő!
Korpás muffin répával
12 muffin
- 200 gr reszelt répa
- 80 gr étkezési korpa
- 100 gr teljes kiőrlésű liszt
- 1 ek fahéj
- 1 tk sütőpor
- 2 érett banán villával összetörve
- 1 nagy tojás
- 1 dl író/savó/kefir/joghurt
- 5 ek cukormentes lekvár vagy almaszósz
- csipet só
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A répát, korpát, lisztet, fahéjat és a sütőport összekeverjük.
Egy másik tálban összekeverjük a banánt, tojás, fermentált tejterméket, lekvárt és a sót.
A banános keveréket beleforgatjuk a lisztbe. Összekeverjük.
Muffin formába töltjük és forró sütőbe toljuk.
25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése