2014. november 18., kedd

Korpás muffin répával - cukormentesen

A répa rendkívül édessé varázsolja a sütiket. Pár éve terjedt el a hírhedt répa torta krémsajttal, azóta mindenféle desszertben visszaköszön ránk ez a csodás zöldség. 

El lehet rejteni mindenféle sütiben és még a gyerekek sem veszik észre, hogy egy kis zöldséget csempésztünk az édesség közé.

Ma egy rostdús, emésztésserkentő répás muffinnal álltam elő. Finom, selymes íze van, a reggeli kávé mellé tökéletes reggeli és nagyon telítő!

Korpás muffin répával

12 muffin
  • 200 gr reszelt répa
  • 80 gr étkezési korpa
  • 100 gr teljes kiőrlésű liszt
  • 1 ek fahéj
  • 1 tk sütőpor
  • 2 érett banán villával összetörve
  • 1 nagy tojás
  • 1 dl író/savó/kefir/joghurt
  • 5 ek cukormentes lekvár vagy almaszósz
  • csipet só
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A répát, korpát, lisztet, fahéjat és a sütőport összekeverjük. 
Egy másik tálban összekeverjük a banánt, tojás, fermentált tejterméket, lekvárt és a sót.
A banános keveréket beleforgatjuk a lisztbe. Összekeverjük.
Muffin formába töltjük és forró sütőbe toljuk.
25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése