2014. november 13., csütörtök

Confetti saláta - vibráló őszi zöldségekkel

Sajnos lejár az ideje a zöld salátáknak. Pedig úgy imádom az egyszerű zöld salátát és a paradicsomot.

De itt az ősz és lassan a tél is, káposztafélék, gumósok és répafélék időszaka jön. De annyi baj legyen, ezekből is csodás és egészséges dolgokat lehet készíteni, mint ez a vibráló confetti saláta is.


Confetti saláta 

4 személyre
  • 1 kis fej karfiol
  • 3 nagy répa
  • 1 zellergumó
  • 1 vöröshagyma
  • 1 lila hagyma
  • 2-3 kaliforniai paprika 
  • egy maréknyi főtt kukorica
  • fél fej lila káposzta
  • egy maréknyi petrezselyem
  • 1 dl almaecet
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 ek só
  • Fűszerek: oregánó, bazsalikom, kakukkfű, bors
A karfiol lereszeljük vagy apróra kockázzuk.
A répákat, zellergumót lereszeljük.
A hagymákat kis kockákra vágjuk.
A paprikát és a lila káposztát is apróra kockázzuk.
A petrezselymet felaprítjuk. 

Elkészítjük a vinaigrettet: 
Az olajat, az ecetet és a fűszereket összekeverjük.
Ráöntjük a zöldségekre és jól átforgatjuk. 

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése