2014. október 2., csütörtök

Magyaros párolt csirkemell - azaz a párolóedény dicsérete 2.

Kicsit már unalmas a sima natúr csirkemell, kicsit megbolondítottam fűszerekkel.

Torna előtt bepácoltam a húst. Az az egy óra alatt szépen átjárták a fűszerek.
Mikor hazaértem gyorsan feltettem mindent a párolóedénybe és még letusoltam el is készült a vacsora.

Ha nincs párolóedényünk:

  • Serpenyőben: Megsütjük a húst és kedvünk szerint párolunk hozzá zöldségeket
  • Sütőben: A csirkemellet és a zöldségeket egy tepsibe helyezzük és 200 fokon puhára sütjük.

Magyaros párolt csirke

2 személyre
  • 1 csirkemell
  • 1 görögjoghurt
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 tk szárított oregánó
  • 1 tk szárított bazsalikom
  • 1 tk szárított petrezselyem
  • só,bors, erőspaprika pelyhek
  • Zöldségek: burgonya, répa, káposzta etc.
A csirkemellet csíkokra vágjuk.
A pác hozzávalóit összekeverjük és beleforgatjuk a csirkemell csíkokat. Legalább 1 órát állni hagyjuk.
Pároló edénybe vizet töltünk, elkezdjük a rétegezést.
A legalsó szintre helyezzük a hús felét és 2 megpucolt, felkockázott burgonyát.
A második szintre a hús másik felét tesszük és 1 megpucolt, felkockázott burgonyát.
A harmadik szinte káposzta szeleteket tettem, megsóztam, megborsoztam.
A párolót bekapcsoljuk 25 percre.

Mindent elkészíthetjük a sütőben is!

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése