Kicsit már unalmas a sima natúr csirkemell, kicsit megbolondítottam fűszerekkel.
Torna előtt bepácoltam a húst. Az az egy óra alatt szépen átjárták a fűszerek.
Mikor hazaértem gyorsan feltettem mindent a párolóedénybe és még letusoltam el is készült a vacsora.
Ha nincs párolóedényünk:
Mikor hazaértem gyorsan feltettem mindent a párolóedénybe és még letusoltam el is készült a vacsora.
Ha nincs párolóedényünk:
- Serpenyőben: Megsütjük a húst és kedvünk szerint párolunk hozzá zöldségeket
- Sütőben: A csirkemellet és a zöldségeket egy tepsibe helyezzük és 200 fokon puhára sütjük.
Magyaros párolt csirke
2 személyre
- 1 csirkemell
- 1 görögjoghurt
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk szárított oregánó
- 1 tk szárított bazsalikom
- 1 tk szárított petrezselyem
- só,bors, erőspaprika pelyhek
- Zöldségek: burgonya, répa, káposzta etc.
A csirkemellet csíkokra vágjuk.
A pác hozzávalóit összekeverjük és beleforgatjuk a csirkemell csíkokat. Legalább 1 órát állni hagyjuk.
Pároló edénybe vizet töltünk, elkezdjük a rétegezést.
A legalsó szintre helyezzük a hús felét és 2 megpucolt, felkockázott burgonyát.
A második szintre a hús másik felét tesszük és 1 megpucolt, felkockázott burgonyát.
A harmadik szinte káposzta szeleteket tettem, megsóztam, megborsoztam.
A párolót bekapcsoljuk 25 percre.
Mindent elkészíthetjük a sütőben is!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése