2014. október 2., csütörtök

Hamis kínai sült rizs - stir fry rizs

A "stir-fry" szókapcsolat Amerikából ered, a kínai konyhában használatos, jelentése kavargatva pirítani. Ami annyit tesz ki, hogy sok zöldséget és egyéb kínai különlegességeket gyorsan összeforgatunk egy wokban.


Azt tudjuk, hogy a fehér rizs rendkívül szénhidrát gazdag és csak úgy bővelkedik üres kalóriákban.
De ezt helyettesíthetjük egy különleges összetevővel és ugyanazt az ízhatást kaphatjuk, jóval egészségesebben.

Karfiol rizs készítése

A recepttől ne ijedjetek meg, tovább tart elolvasni, mint megcsinálni.
Egy próbát megér!

Hamis kínai sült rizs 

4 személyre
  • 1 fej karfiol
  • 100 gr sonka vagy húsos szalonna/bacon (Elhagyható)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk őrölt gyömbér
  • 2 tojás
  • 2 répa
  • 100 gr kukorica
  • 100 gr borsó
  • 4 szál zöld hagyma
  • 3 tk szójaszósz
  • só,bors,erős paprika ízlés szerint
  • Extra: nyers kesudió vagy mandula
A karfiol rózsáira szedjük és lereszeljük vagy zöldség aprítóban rizs szemnyi apró darabokra aprítjuk.
A sonkát,répát, zöld hagymát felkockázzuk. A fokhagymát apróra aprítjuk.
Kimérjük a kukoricát, borsót, fűszereket.
Ha már mindent elkészítettünk, akkor jöhet az összeforgatás, pirítás.
Egy wokban vagy mélyebb serpenyőben megpirítjuk a sonkát, hozzáadjuk a fokhagymát, gyömbért. 30 másodperc alatt megpirítjuk.
Ráütjük a két tojást és rántottát készítünk.
Ha kész a rántotta, akkor hozzáadjuk a répát, borsót, kukoricát. Ha már félig megpuhult a répa, akkor hozzáadjuk a karfiolt és a zöld hagymát.
Fűszerezzük, hozzáadjuk a szójaszószt.
Lefedve 5 percet pároljuk és kész is!

Nyers kesudióval vagy mandulával kínáljuk!

Köretnek vagy önmagában egy könnyű fogásnak is megfelel!

Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése