A "stir-fry" szókapcsolat Amerikából ered, a kínai konyhában használatos, jelentése kavargatva pirítani. Ami annyit tesz ki, hogy sok zöldséget és egyéb kínai különlegességeket gyorsan összeforgatunk egy wokban.
Azt tudjuk, hogy a fehér rizs rendkívül szénhidrát gazdag és csak úgy bővelkedik üres kalóriákban.
De ezt helyettesíthetjük egy különleges összetevővel és ugyanazt az ízhatást kaphatjuk, jóval egészségesebben.
A recepttől ne ijedjetek meg, tovább tart elolvasni, mint megcsinálni.
Egy próbát megér!
De ezt helyettesíthetjük egy különleges összetevővel és ugyanazt az ízhatást kaphatjuk, jóval egészségesebben.
Karfiol rizs készítése |
A recepttől ne ijedjetek meg, tovább tart elolvasni, mint megcsinálni.
Egy próbát megér!
Hamis kínai sült rizs
4 személyre
- 1 fej karfiol
- 100 gr sonka vagy húsos szalonna/bacon (Elhagyható)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk őrölt gyömbér
- 2 tojás
- 2 répa
- 100 gr kukorica
- 100 gr borsó
- 4 szál zöld hagyma
- 3 tk szójaszósz
- só,bors,erős paprika ízlés szerint
- Extra: nyers kesudió vagy mandula
A karfiol rózsáira szedjük és lereszeljük vagy zöldség aprítóban rizs szemnyi apró darabokra aprítjuk.
A sonkát,répát, zöld hagymát felkockázzuk. A fokhagymát apróra aprítjuk.
Kimérjük a kukoricát, borsót, fűszereket.
Ha már mindent elkészítettünk, akkor jöhet az összeforgatás, pirítás.
Egy wokban vagy mélyebb serpenyőben megpirítjuk a sonkát, hozzáadjuk a fokhagymát, gyömbért. 30 másodperc alatt megpirítjuk.
Ráütjük a két tojást és rántottát készítünk.
Ha kész a rántotta, akkor hozzáadjuk a répát, borsót, kukoricát. Ha már félig megpuhult a répa, akkor hozzáadjuk a karfiolt és a zöld hagymát.
Fűszerezzük, hozzáadjuk a szójaszószt.
Lefedve 5 percet pároljuk és kész is!
Nyers kesudióval vagy mandulával kínáljuk!
Köretnek vagy önmagában egy könnyű fogásnak is megfelel!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése