2014. szeptember 30., kedd

Sült barackos polenta - cukormentes reggeli desszert

Egy melegítő, könnyű reggelire vágytam.
Azt eldöntöttem, hogy kukoricadara lesz az alap, tetejére pedig valami meleg gyümölcs szószra vágytam.

Áttúrtam a fagyasztót és találtam egy doboz fagyasztott őszibarackot.


Hát tökéletes, akkor lesz sült barackos polenta!



Sült barackos polenta

2 személyre
  • 50 gr polenta(kukoricadara)
  • 3 dl víz
  • 1 tk kókuszolaj
  • 200 gr felkockázott őszibarack
  • 1 tk méz
  • 0,5 tk fahéj
A kukoricadarát pár perc alatt megfőzzük a vízben.
Egy serpenyőben felmelegítjük a kókuszolajat, hozzáadjuk a barackot, mézet, fahéjat. Óvatosan kevergessük, vigyázzunk, hogy ne törjük össze a barackot. Pár perc alatt sűrű, karamellás szószt kapunk.
Kis tálkákban elosztjuk a kész polentát, rákanalazzuk a barackos szószt.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése