2014. szeptember 24., szerda

Magyaros lightos gombakrémleves - könnyű vacsora hideg estékre


Egy egyszerű krémleves, lisztes és tejszínes sűrítés nélkül. A titkos összetevő a krumplipüré.
Alacsony kalóriatartalom, finom ízek, felmelegíti a testet.



Magyaros lightos gombakrémleves

4 személyre
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 vöröshagyma
  • 400 gr csiperke(sampion)gomba
  • 2 ek pirospaprika
  • 3 dl alaplé(zöldség vagy csirke) vagy víz
  • 300 gr burgonya
  • 2 dl tej vagy kefir
  • só, bors
A vöröshagymát apróra kockázzuk és üvegesre pirítjuk az olajon. Hozzáadjuk a felkarikázott gombát. Folyamatosan kevergetjük.
Ha már kicsit összeesett a gomba, akkor megszórjuk pirospaprikával.
Eközben a burgonyát vízben megfőzzük vagy mikróban megpároljuk.
Ha megfőtt villával összetörjük és hozzáöntjük a tejet/kefirt.
A gombához adjuk a krumplipürés keveréket és az alaplevet. 
Fűszerezzük.
Egyet megforr és tálalhatjuk is.

Tejföllel, görög joghurttal és pirított kenyérkockákkal tálaljuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése