2014. október 8., szerda

Reform túrós lepény - zöldségekkel és quinoával

Szóval volt egy nagy adag főtt quinoám és kölesem a hűtőben. Éppen ma csöpögött le a friss házi túró. Hát persze hogy, túrós lepény lesz belőle, csak kicsit újragondolva.


Lementem a kertbe "bevásárolni", édesanyám mindig így mondja, csak pénz helyett a kerti munkával fizetünk érte, így hálálják meg a zöldségek az odaadó gondoskodás.
Egy kosárnyi friss őszi zöldségeket gyűjtöttem és már kész is!


Ez a csodás lepény telis-tele van vitaminokkal, antioxidánsokkal, és olyan zöldségeket csempészhetünk bele, amilyeneket csak akarunk.
A szükséges fehérjeforrást a túró és a gomba biztosítja, a szénhidrátot pedig a quinoa és a köles.

Reform túrós lepényt - zöldségekkel és quinoával

12 nagy szelet
  • 350 gr quinoa vagy (150 gr quinoa+200 gr köles)
  • 1 lit víz
  • 4 tojás
  • 500 gr friss túró
  • 300 gr zöldségek ( én ezeket használtam: kelkáposzta, lila káposzta, gomba, zöldhagyma, vöröshagyma, fokhagyma, szárított paradicsom, de tehettek bele, amit csak szeretnétek pl. brokkoli, répa, paradicsom, paprika stb.)
  • Fűszerek: só, bors, bazsalikom, erős paprika
  • 200 gr felkockázott sonka vagy húsos szalonna

A quinoát egy liter vízben 15 perc alatt puhára főzzük.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

A kihűlt quinoához keverjük a 4 tojást, túrót és az aprított zöldségeket, fűszerezzük.
Egy nagy tepsiben elsimítjuk a tésztát, rászórjuk a sonkát.

Forró sütőben 25 perc alatt megsütjük.

Kihűlve szeleteljük!

Jó étvágyat!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése