Összejött már pár liter tej 3-4 nap alatt és a föle is szépen feljött. Beleszedtem egy befőttes üvegbe, jól erősen rácsavartam a tetejét és elkezdtem rázogatni, köpülni.
Kicsit később átjött édesanyám hozzánk, ne mondjam, jól meglepődött, hogy miben mesterkedek, rögtön elkezdtünk nosztalgiázni a falusi emlékekről.
Főztem egy jó teát, leültünk az ebédlőbe és felváltva rázogattunk a vajat, még hallgattam a történeteket a régi időkről.
Egyszer csak már más hangja van a befőttes üvegnek, kezd összeállni a vaj. Persze a vaj friss kenyérre kenve az igazi.
Szerencsére volt a tarsolyomba egy gyors mikrós kenyér recept. Másfél perc alatt kész is volt a kenyéreke és már kentünk is rá a friss vajat, megspékeltük házi meggylekvárral és persze az íróját szürcsölgettük mellé.
2 perces mikrós kenyér
1 személyre
- 1 ek tönköly liszt
- 1 tk őrölt lenmag vagy csíráztatott lenmag liszt
- 1 tk étkezési korpa
- 1 tojás
- csipet só
- 0,5 tk szódabikarbóna
- 1 ek almaecet
- pár csepp olívaolaj a bögre kikenéséhez
A liszteket, korpát, tojást és sót összekeverjük. Belekeverjük a szódabikarbónát és az almaecetet.
Egy nagy bögrét kiolajozunk és belekanalazzuk a tésztát.
90 másodperc alatt a mikróban készre sütjük.
Kiborítjuk a bögréből és már szeletelhetjük is.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése