Mi lenne ha a banán héjában sütnék meg valamit? Szép formája van, az ízvilága jól illene halhoz és valamilyen gabonaféléhez.Gondolkozz, nézz szét, találj ki valamit. És már meg is van:
l a z a c o s b u l g u r b a n á n h é j b a n
Kell hozzá egy adag füstölt lazacfilé, manapság már minden nagyobb üzletben lehet kapni, pár evőkanál bulgur és pár banán héja. Nagyon mutatós és finom is!
l a z a c o s b u l g u r b a n á n h é j b a n
Kell hozzá egy adag füstölt lazacfilé, manapság már minden nagyobb üzletben lehet kapni, pár evőkanál bulgur és pár banán héja. Nagyon mutatós és finom is!
Lazacos bulgur banánhéjban
4 személyre
- 8 púpos evőkanál bulgur
- 2 dl forró víz
- 100 gr füstölt lazac filé
- 4 banán héja
- fűszerek: só, bors, kapor, metélőhagyma
A 8 evőkanál bulgurra forró vizet öntünk és félretesszük, hogy kicsit lepuhuljanak, 10 perc.
A banánon hosszában egy vágást ejtünk, végeiket levágjuk, óvatosan kivesszük a belsejüket, hogy ne sértsük meg a héját.
A banánokban elosztjuk a bulgurt, fűszerezzük, és mindegyikbe teszünk 2-3 vékony lazac csíkot.
Spárgával összekötjük őket.
Párolóedényben: 25 perc alatt készre pároljuk. Egy sorba 2-3 banánt tegyünk.
Sütőben: 180 fokon 20-30 perc alatt készre sütjük.
Mikor megsül a banán héja, akkor megbarnul, de tudjuk, hogy ez természetes folyamat.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése