2014. október 10., péntek

Lazacos bulgur banánhéjban - kötözött egzotikus finomság

Mi lenne ha a banán héjában sütnék meg valamit? Szép formája van, az ízvilága jól illene halhoz és valamilyen gabonaféléhez.Gondolkozz, nézz szét, találj ki valamit. És már meg is van:
l a z a c o s   b u l g u r   b a n á n h é j b a n


Kell hozzá egy adag füstölt lazacfilé, manapság már minden nagyobb üzletben lehet kapni, pár evőkanál bulgur és pár banán héja. Nagyon mutatós és finom is!

Lazacos bulgur banánhéjban

4 személyre

  • 8 púpos evőkanál bulgur
  • 2 dl forró víz
  • 100 gr füstölt lazac filé
  • 4 banán héja
  • fűszerek: só, bors, kapor, metélőhagyma
A 8 evőkanál bulgurra forró vizet öntünk és félretesszük, hogy kicsit lepuhuljanak, 10 perc.
A banánon hosszában egy vágást ejtünk, végeiket levágjuk, óvatosan kivesszük a belsejüket, hogy ne sértsük meg a héját. 
A banánokban elosztjuk a bulgurt, fűszerezzük, és mindegyikbe teszünk 2-3 vékony lazac csíkot.
Spárgával összekötjük őket. 

Párolóedényben: 25 perc alatt készre pároljuk. Egy sorba 2-3 banánt tegyünk.
Sütőben: 180 fokon 20-30 perc alatt készre sütjük.

Mikor megsül a banán héja, akkor megbarnul, de tudjuk, hogy ez természetes folyamat.


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése