2014. október 13., hétfő

Fűszeres sütőtök kockák parmezánnal - azaz itt a tökszezon!

I t t     a     t ö k s z e z o n !!! WOHOOOOO! :)


Szerencsére szép termés lett, biztos leszüreteltünk 500 kilogrammnyi tököt a hétvégén. A sok esőnek köszönhetően  szépen megduzzadtak a sütőtökök és ez azt jelenti, hogy tököt fogunk tökkel enni.


Szerencsére rengeteg tökös recept van a tarsolyomban, sósan, édesen, levesnek, köretnek, desszertnek, kalácsnak, salátának, turmixnak, tortának, húsok mellé...a lehetőség száma végtelen.

Szóval tökszezonra fel! És élvezzük ezt a csodás és egészséges zöldséget!

Fűszeres sütőtök kockák parmezánnal

4 személyre
  • 1 közepes sütőtök
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek só
  • 1 ek bazsalikom
  • 1 ek metélőhagyma
  • 0,5 ek bors
  • erős paprika pelyhek ízlés szerint
  • reszelt, szárított parmezán ízlés szerint
A sütőt előmelegítjük 220 fokra.
A tököt megpucoljuk, felkockázzuk. Átforgatjuk a fűszerekben és az olajban.
Forró sütőben 15-25 perc alatt készre sütjük. Villával ellenőrizzük, hogy átpuhult-e, vigyázzunk, hogy ne süssük túl.
Ha elkészült megszórjuk parmezánnal.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése