Most ezt az isteni tepsis müzliszelet készítettem el, amibe répát csempésztem az ananász mellé.
Nagyon, nagyon szép süti és még finom is!
Ha nincs otthon ananászotok használhattok helyette barackot.
Tepsis müzliszelet - répa és ananász
5-6 személyre
- 250 gr zabpehely
- 35 gr étkezési korpa
- 400 gr ananász felkockázva
- 100 gr répa lereszelve
- 50 gr dió vagy mandula
- 1 tk fahéj
- 1 maréknyi goji bogyi (vagy bármilyen szárított gyümölcs)
- csipetnyi só
Nedves összetevők:
- 3 dcl tej
- 1 érett banán összetörve villával
- 2 ek kókuszolaj
- 2 ek méz
- fél vaníliarúd belseje
Tejszínes öntet:
- 150 gr görög joghurt
- 1-2 ek méz
- fél vaníliarúd belseje
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A zabpelyhet, a korpát, az ananászt, répát, diót, fahéjat és sót összekeverjük.
Egy másik tálban összekeverjük a tejet,banánt,olajat, mézet és a vaníliát. Ezt a keveréket a zabpelyheshez öntjük és jól átforgatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és forró sütőben 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.
Még sül a sütink elkészítjük az öntetet. A vaníliarúd kikapart belsejét jól elkeverjük a mézzel és a görög joghurttal. Amint kivettük a sütőből rálocsoljuk.
Kihűlve fogyasztjuk!
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése