2014. szeptember 15., hétfő

Mexikói uborkasaláta

Egy egyszerű, finom és telítő saláta. Önmagában is megfelel egy könnyű ebédnek vagy vacsorának. 


Sosem gondoltam volna, hogy az uborkát lehet kombinálni babbal és kukoricával, de azért tettem egy próbát és az eredmény nagyon finom lett.

Telis-tele rosttal, vitaminokkal. A fehérjét a bab és a feta biztosítja, a szénhidrátról a kukorica gondoskodik,  az egészséges zsírokat pedig az olívaolajból kapjuk.

Mexikói uborkasaláta

4 személyre

  • 400 gr uborka
  • 250 gr főtt vagy konzerv bab
  • 150 gr feta
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 150 gr főtt kukorica
Öntethez:
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • 1 tk oregáno
  • só, bors, erős paprika ízlés szerint

Az uborkát jól megmossuk, nem pucoljuk, felkockázzuk, a hagymát is felkockázzuk. Egy nagy tálban összekeverjük a babbal és a kukoricával.
A fetát villával összetörjük, hozzákeverjük.

Összekeverjük az öntet összetevőit, óvatosan a sóval, mert a feta is nagyon sós. Ráöntjük a salátára, átforgatjuk.

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése