Wohoooo! Ma van az ősz első napja! Ünnepeljük meg ezzel a csodás Sütőtökös kukoricakenyérrel!
Egészséges, cukormentes, telítő. Saláták, levesek mellé tökéletes kiegészítő, de reggelinek is fogyasztható egy forró fekete mellé.
Itt a tökszezon és nagyon szeretem a sütőtököt! És rengeteg receptben fogom használni! Csak győzze megenni a család.
Egészséges, cukormentes, telítő. Saláták, levesek mellé tökéletes kiegészítő, de reggelinek is fogyasztható egy forró fekete mellé.
Itt a tökszezon és nagyon szeretem a sütőtököt! És rengeteg receptben fogom használni! Csak győzze megenni a család.
Sütőtökös kukoricakenyér
5-6 személynek
- 130 gr teljes kiőrlésű liszt vagy lisztkeverék (100 gr tönkölyliszt, 10 gr étkezési korpa, 20 gr tökmagliszt)
- 1 tk sütőpot
- 0,5 tk só
- 100 gr kukoricadara
- 300 gr tökpüré
- 1 nagy tojás
- 150 ml kefir/joghurt/tej
- 3 ek méz
- 3 ek szőlőmagolaj/földimogyoró-olaj/kókuszvaj
- 1 ek vaj/kókuszvaj
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Egy tálban összekeverjük a lisztet, sütőport, sót és kukoricadarát.
Hozzáadjuk a tökpürét, tojást, kefirt, mézet, olajat és vajat.
Hígabb masszát kell, hogy kapjunk, mert a kukoricadara majd megdagadt. Ha sűrűnek tartjuk, akkor adjunk még hozzá tejterméket.
Sütőpapírral kibélelt vagy tapadásmentes kenyérformába öntjük és előmelegített sütőben 40-45 percet sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése