Végre szép idő volt hétvégén!
Le lehetett menni a kertbe, végre nem süllyedtem el a sárban. Le is arattam szépen a padlizsánokat,káposztát, felszedtük a répát, találtam pár fej karfiolt (recept hamarosan következik), az uborkabokrok csak úgy burjánzanak, lett vagy két vödörrel, meg végre alaposan kigyomlálhattam.
Annyira belemerültem a munkába, hogy a kert rendezése után még a fagyasztót is kiolvasztottam, átnéztem, hogy mit halmoztam fel a tavalyi év során.
Hoppá, találtam egy doboznyi tökpürét, de már érik az idei sütőtök, ezt el kell használni és így született ez az isteni Őszi tökös lepényt.
Le lehetett menni a kertbe, végre nem süllyedtem el a sárban. Le is arattam szépen a padlizsánokat,káposztát, felszedtük a répát, találtam pár fej karfiolt (recept hamarosan következik), az uborkabokrok csak úgy burjánzanak, lett vagy két vödörrel, meg végre alaposan kigyomlálhattam.
Annyira belemerültem a munkába, hogy a kert rendezése után még a fagyasztót is kiolvasztottam, átnéztem, hogy mit halmoztam fel a tavalyi év során.
Hoppá, találtam egy doboznyi tökpürét, de már érik az idei sütőtök, ezt el kell használni és így született ez az isteni Őszi tökös lepényt.
Végtelenül egyszerű és gyors recept. Gyorsan összekeverjük a hozzávalókat, be a sütőbe és 25 perc múlva már kész is.
Őszi tökös lepény
20 szelet
- 100 gr datolya paszta/méz/természetes édesítőszer
- 4 tojás
- 3 ek kókuszolaj
- 500 gr tökpüré
- 200 gr tönkölyliszt vagy teljes kiőrlésű
- 1 tk sütőpor
- csipetnyi só
- 1 tk fahéj
- Extrák: 2 ek zabpehely, 2 ek étkezési korpa
A sütőt 180 fokra melegítjük.
A datolya pasztát, tojásokat, kókuszolajat és a tökpürét összekeverjük egy nagy tálban.
Hozzáadjuk a lisztet, sütőport, csipetnyi sót, valamint ha szeretnénk, akkor adunk hozzá zabpelyhet és korpát.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát (35*20cm).
25-30 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Hagyjuk kihűlni, ha ellenbírunk állni a csodás illatoknak!
Jó étvágyat!
Tökpüré: fél kilogramm sütőtököt, kalácsnak valót meghámozunk, felkockázunk. Vízben feltesszük főni. Ha lepuhult leszűrjük és botmixerrel vagy krumplitörővel pépesítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése